Afrikanske siklider vs. saltvann

Pin
Send
Share
Send

Å velge om du skal lage en engasjerende saltvannstank eller å huse de store og hardføre afrikanske siklider er ikke alltid den enkleste avgjørelsen. Noen siklider i fangenskap har blitt integrert i saltvann uten problemer, selv om de regnes som ferskvannsarter.

Kostnad for tank og vedlikeholdsforsyninger

En saltvannstank trenger alle tingene et ferskvannsakvarium trenger, pluss noen. Tilleggsartiklene og regelmessig vedlikehold som er nødvendig for saltvannstanker er ikke lett å svelge for mange mennesker. I tillegg til lys, garn, skraper og testsett, trenger du live rock, en proteinskimmer, saltblanding og hydrometer. Substratet koster vanligvis mer for en saltvannstank, det samme gjør testsettene. På grunn av disse tilleggskostnadene er en ferskvannstank omtrent 43 prosent kostnaden for en saltvannstank og tilbehør, ifølge Fishlore.com. Saltvannstanker koster omtrent dobbelt så mye som vanlige saltvannstanker.

Kostnader for fisk og hvirvelløse dyr

Afrikanske siklider er på den dyre siden når det gjelder ferskvannsfisk, men de er fortsatt mye billigere enn de fargerike saltvannsartene. Noen arter av saltvannsfisk kan være vanskelig å få tak i, mens afrikanske siklider er rikelig i akvariebutikker. Så langt som virvelløse dyr for tanken din, virker mulighetene uendelige med et saltvannsakvarium, men du betaler for dem, spesielt hvis du ikke bor nær kysten.

Forskjell i fisk

Saltvannsfisk kommer i et blendende utvalg av farger, og mange arter er kompatible som tankekamerater. Afrikanske siklider pleier å være ganske fargerike for ferskvannstanker, og kan skape en vakker akvariumdisplay. Afrikanske siklider har en tendens til å være litt på den aggressive siden; noen arter er ekstremt aggressive. På grunn av dette kan det være vanskelig å finne tankekamerater for dem. Saltvannsfisk blir lett stresset av forskjellige faktorer, noe som fører til sykdom og omkomne. Afrikanske siklider er hardføre og kan tilpasses forskjellige situasjoner. Mange ciklideeiere liker ciklidenes overlegne intelligens. Noen ciklider kan tilpasse seg saltvann eller brakkvann. Å integrere ciklider i saltvannstanker er imidlertid ikke noe å begynne med.

Bunnlinjen

Den afrikanske ciklidtanken er billigere og enklere å vedlikeholde. Når det er sagt, kan begge typer tanker imidlertid gi deg muligheten til å skape et eksepsjonelt fokuspunkt. Mens saltvannstanker tar litt mer penger, tid og perfeksjonisme, er de ikke umulige, og selv amatørfiskholdere kan håndtere dem med litt dedikert læring.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: MY TOP 10 PEACOCK CICHLIDS (Kan 2024).

uci-kharkiv-org