Hvilken alder roer valpene seg?

Pin
Send
Share
Send

Det er ingen nøyaktig alder hvalpene blir forutsigbart myke på, og faktisk bør de opprettholde et visst nivå av lekenhet og entusiasme om livet. Men dagene med å hoppe, knurre, jage og stjele sokker kommer til slutt til en slutt med en kombinasjon av tid og trening.

Rase, kjønn som faktorer

Ved 4 uker begynner en valp å krype, stå og gå. Energinivået øker derfra når han blomstrer til en leken valp. Dette er naturlig og bør ikke knuses, men visse retningslinjer og tilnærminger kan hjelpe deg med å lede en valp langs en vei med begeistret god oppførsel. En retningslinje er rase. Ulike raser modnes i forskjellige hastigheter, vanligvis ett til to år, med kvinner som modnes litt raskere. Med modenhet kommer litt mer avslapping.

Tegn på oppvekst, roing

Hvis du ikke er sikker på når valpen din har blitt moden, spør veterinæren din. Det er også ting å se etter. Den ene er vekstspurter; hvis han fortsatt har dem, er han ikke full voksen eller klar til å roe seg ned som en voksen. Vekstspurttegn inkluderer økt sult og søvn. Se også på potene hans. Hvis de er for store for kroppen hans, er han fortsatt ung. Du kan også se etter tegn på doggie ungdomsår som hopping, tenner og nektelse av å adlyde.

Tilbyr rutine og sikkerhet

Selv om alder er en faktor for å bestemme når en valp begynner å roe seg, spiller hjemmelivet en stor rolle. Hunder trives med rutine, interaksjon, sosialisering og å vite hvor de er i pakken, også kjent som familien din. Å holde valpen din rutinemessig fôring, trening og potteplaner, sammen med å lære grunnleggende kommandoer gir en følelse av sikkerhet. Dette hjelper ham igjen til å føle seg trygg og avslappet. Dine handlinger overfor ham påvirker også hans oppførsel. Hvis du oppfører deg rolig, er det mer sannsynlig at han også vil gjøre det.

Andre hensyn

Spenning, lekenhet og humør er kjærlige egenskaper hos hunder. Disse kan dvele gjennom hele livet, men kan avta gradvis etter at hunden din har nådd full modning. Når hunder nærmer seg eldre år - hvor som helst fra syv år - vil valpens overflod sakte avta. Hvis hunden din er for avslappet eller hengende, kan han være syk. Sørg for å ta hunden din med regelmessige veterinærbesøk gjennom hele livet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Valpen Min Velger Sminken Og Antrekket Mitt! OMG (Kan 2024).

uci-kharkiv-org