Allergisymptomer mot langhårede katter

Pin
Send
Share
Send

Siden du tok med deg den langhårede katten, er nysingene dine så intense, du begynner å tro at du burde ha adoptert en korthåret katt i stedet. Men hvis du er allergisk mot katter, er det ingen garanti for at kort hår eller til og med ikke noe hår vil redusere symptomene dine.

Symptomer

Du elsker den langhårede pusen din, men å bo sammen med henne medfører en høy pris. Symptomene dine kan omfatte nysing, sniffing, tungpustethet, lunger, hoste, kløende øyne, hudutslett eller en mer alvorlig tilstand, for eksempel astma. Du er ikke alene: En av fem personer i USA lider av astma eller allergisymptomer, ifølge WebMD. Allergier utløses når det overfølsomme immunforsvaret ditt overreagerer og tolker et vanligvis uskadelig allergen som en farlig inntrenger. De resulterende symptomene er et resultat av kroppens måte å beskytte seg selv på, selv om det kanskje ikke føles slik når du er midt i et ubehagelig allergiangrep.

Ikke skyld på håret

Den vanlige troen er at synderen bak allergi er kattens pels, men de virkelige utløserne er proteiner som finnes i urinen, spytt og dander. Dander er laget av døde hudflak som er kastet av den langhårede katten din. Fordi det er mikroskopisk og lett, samler dander seg på sengetøy, tepper, møbler og klær og henger seg i luften, noe som gjør det enkelt å bli inhalert. I følge American Academy of Allergy Asthma & Immunology, har alle katter et like stort potensial for å forårsake allergi, uavhengig av rase, og flass øker eller reduseres.

Langhårede katter og allergier

Selv om det ikke er hennes lange hår som forårsaker allergiene dine, kan en langhåret katt lagre flere allergener i pelsen, noe som øker muligheten for at du får allergiske symptomer. Hvis du lar din langhårede katt være ute, kan hun samle muggsporer, pollen og andre utendørs allergener i sine flytende låser og bære dem innendørs. På den annen side kan den langhårede pusen din frigjøre mindre dander i luften, fordi den lange pelsen holder proteinet mot huden mer effektivt enn hennes korthårede søstre, ifølge Dr. Anna Feldweg fra Harvard Medical School.

Behandling

Ikke legg den langhårede hårete vennen din til adopsjon ennå. Rådfør deg med en allergolog for å utvikle en behandlingsplan for å kontrollere symptomene dine. Han kan anbefale vaksinering, som er en serie injeksjoner av små mengder katteprotein som til slutt gjør immunforsvaret ditt mindre reaktivt mot allergenet. Undergangen er at det kan ta opptil fem år før skuddene er fullstendige, og de er ikke effektive i alle tilfeller. Allergiene dine mot den langhårede pusen din kan også kontrolleres med reseptbelagte eller reseptfrie medisiner.

Hensyn

Du hater kanskje rengjøring, men å holde hjemmet fritt for katteallergener kan bidra til å redusere symptomene dine. Bruk en støvsuger med et HEPA-filter til å støvsuge tepper, gardiner og alle polstrede møbler. Bruk en våt mopp med mild såpe på gulv uten teppe. Plasser luftrenser i rommene der den langhårede katten din bruker mesteparten av tiden; luftrensere med HEPA-filtre kan fjerne opptil 99 prosent av dander i luften, ifølge Environmental Protection Agency. Og så mye som du liker å våkne til en varm, spinnende venn, hold den langhårede katten ut av soverommet ditt.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Allergi (Kan 2024).

uci-kharkiv-org