Sint oppførsel i kakaduer

Pin
Send
Share
Send

Kakaduer er store og ansvarlige fugler, og hvis du ikke gir dem det de vil, vil de ikke nøle med å fortelle deg om det. Det kan komme som sinne, men noen ganger blir han bare misforstått. Les skiltene, så kan du gi ham det han trenger for å roe seg ned.

Fending Off Inntrengere

Kakaduer er territoriale fugler, spesielt hannene. Når de får inntrykk av at rommet deres blir invadert, som når fremmede kommer på besøk eller en ukjent hånd kommer inn i burene deres, kan de svare aggressivt. Noen ganger presenteres dette som et lunge eller et bitt, men ute i det fri kan kakaduen din faktisk prøve å kjøre bort en oppfattet inntrenger ved å jage ham rundt. Det er ikke det at han ikke liker mennesker, bare at han føler seg truet av noen han ikke kjenner.

Kjedsomhet og aktivitet

En kakadue trenger mental og fysisk stimulering for å ikke kjede seg. De har veldig aktive sinn og kan være utsatt for humørsvingninger, så å overlate en til sine egne enheter uten noe å underholde ham kan føre til frustrasjon og irritabilitet. En lykkelig kakadue får rikelig med oppmerksomhet, har leker å leke med og har alltid noe han kan pakke nebbet rundt for god gammeldags tygging.

Få svar

Disse fuglene kan vise sint eller aggressiv oppførsel som en måte å få oppmerksomhet på, i likhet med at et barn som ikke oppfører seg, kaster raserianfall. Å hænge, ​​bite eller jage atferd er underholdende og givende for en kjedelig og oppmerksomhetsberøvet kakadue, fordi han får oppmerksomheten og stimuleringen han søker. Når dette er tilfelle, jo større reaksjon han får fra deg og / eller målet hans, jo mer givende oppdager han oppførselen.

Unngå aggresjon

Fordi det er ting som utløser og oppmuntrer sint oppførsel, må du løse problemet på to måter. Først, identifiser hva utløserne hans er, og adresser dem. Han kan bare handle når fremmede kommer over, for eksempel, eller når du ikke har spilt med ham i en viss periode. For det andre, ved anledninger når han opptrer aggressivt, vær rolig og etabler en enkel protokoll for straff. Han leter kanskje etter en dramatisk reaksjon, så ikke unn ham. I stedet må du isolere ham i en "time out" i noen minutter, og deretter prøve å samhandle med ham igjen.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Pipo the Norwegian talking budgie (Kan 2024).

uci-kharkiv-org