Dreper avokado katter?

Pin
Send
Share
Send

Hvis katten din virkelig hadde ni liv, ville han sannsynligvis ikke kaste bort en av dem på avokado, uansett hvor deilig de er. Heldigvis er det lite sannsynlig at katten din med bare ett liv vil dø av en smak av avokado, men det kan føre til at han får litt nød.

Persin

Problemet med å mate avokado til katter, eller la dem spise deler av et avokadotre, er at planten og frukten inneholder et gift som kalles persin. Det påvirker ikke mennesker, og noen varianter av avokado vil ikke plage katter for mye, men det er ikke en risiko det er verdt å ta. Den guatemalanske avokadosorten inneholder høye nivåer av persin og er kjent for å forårsake problemer for katter så vel som andre husdyr som hunder, hester og fugler. Mengden persin kan også variere avhengig av vekstforhold og årstid.

Toksisitet

Heldigvis er avokado bare mildt giftig for katter, med mindre de konsumeres i store mengder. En sunn voksen katt vil sannsynligvis ikke dø av å spise avokado, men kan ha vondt i magen, inkludert oppkast og diaré. Unge kattunger, eldre og katter med helseproblemer kan bli mer alvorlig rammet. Hvis katten din har problemer med å puste eller svelge, har høy feber eller rask hjerterytme, søk akuttbehandling. Avokado kan også være farlig for katter hvis de spiser huden eller tygger på gropen siden store biter av disse delene kan forårsake en hindring.

Ekstrakter

Det er forvirrende å lære at avokado er giftig, og deretter se kommersielle katteprodukter som mat og sjampo som annonserer avokado som en sunn ingrediens. Forskjellen er at disse produktene bruker ekstrakter fra avokado som ikke inneholder persin. Avokadoolje eller ekstrakt som brukes i kattemat er trygt for katter å få i seg.

Svelging

Hvis katten din tilfeldigvis synker tennene i en avokado, eller tygger på bladene, stilkene eller barken til et avokadotre, kan du ringe veterinæren din med en gang eller kontakte Pet Poison Helpline på (800) 213-6680. Små mengder avokado vil neppe forårsake alvorlige problemer for katten din, men det er bedre enn beklager. Veterinæren din eller gifthjelpelinjen vil fortelle deg hvilke symptomer du må se etter, om det skal gis hjemmebehandling og om katten din trenger akuttmedisinsk behandling.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Avslappende musikk for katter,hunder sove, rolig kjæledyr - Del3 2017 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org