Hvor ofte bader og børster du pelsen til en Shar-Pei?

Pin
Send
Share
Send

Shar-peis naturlig korte og rene pels gjør ham til en av de laveste vedlikeholdsrasene i hundens verden. En vanlig nedfelling og sporadisk bad er alt det rynkefulle valpen trenger for å holde seg frisk.

Børsting

Shar-pei har hår som de fleste militære menn ville kjenne igjen - en kort, stram mannskapskutt. Denne unike pelsen hjelper deg med å forhindre at hunden din utvikler den særegne "hundelukten" som mange raser avgir, og bare knapt kaster. Hvis du gnir ham ned en gang i uken med en pleiehett eller naturlig børste, fjernes dødt hår og til og med hjelper med å børste av smuss før det fester seg.

Bading

Shar-peis korte hår fungerer som en flekkbestandig barriere, som faktisk frastøter smuss og holder hunden ren. Hvis du bader for ofte, vil du fjerne frakken med naturlige oljer og tørke ut den rynkete huden din, så han bør bare få et bad når han blir spesielt skitten eller en gang hver tredje måned. En rask tørking med et vått håndkle kan fjerne overflatesmuss mellom badene, og forhindrer at huden blir for tørr eller irritert.

Tørking

Når shar-pei har fått sitt sesongbaserte bad, kommer den viktigste plassen i hans korte stelliste - tørking. Vann og sjampo kan bli fanget i de særegne hudfoldene og rynkene, der fuktighet kan forårsake hudirritasjon eller infeksjoner. Bruk håndklær eller en hårføner på lav varme for å tørke forsiktig og grundig hver tomme av shar-pei, rynker og alt.

Hudforhold

Sportslige floppy hudrynker gir et søtt lite valpeansikt, men shar-peis-pelsen gjør dem utsatt for forskjellige hudforhold. Demodectic skabb forårsaker hårtap og skjellende hud, og er forårsaket av en liten midd. Seborrhea og pyoderma er forårsaket av andre helseproblemer, som allergi eller hypothyroidisme, og fremstår som flassende, irriterte hudområder. Se veterinæren din for diagnose og behandling av disse problemene før de blir for plagsomme for den rynke valpen din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: EASY Crochet Batwing Sweater. Pattern u0026 Tutorial DIY (Kan 2024).

uci-kharkiv-org