Bading hunden din etter fødselen

Pin
Send
Share
Send

Din oohs og aws over hundens små valper blir raskt til ewws når du merker ick forbundet med mirakel av fødsel. Hunden din vil pleie renheten hennes så mye hun kan, men et svampebad vil hjelpe til med å friske henne opp og holde henne frisk.

Rotete virksomhet

Mellom fostervann, blod og forskjellige andre oozinger i regionen, er fødsel en våt og rotete virksomhet. Moder Natur har inngrodd hos dyr en nesten obsessiv tvang til å rydde opp etter seg selv i løpet av denne sårbare tiden, og minimere det siste rotet. Du kan låne din nye mamma en hånd ved å holde sengetøyet og området rundt rent. Bytt ut sengetøyet minst daglig og vask området rundt med varmt vann og milde rensemidler for å forhindre infeksjoner.

Når skal jeg bade

Selv om det er fristende å piske mamma-hunden din i karet den nest siste valpen dukker opp, motstå denne trangen og la henne ta seg av babyene sine. Det er mye å gjøre etter at valpene hennes blir med i verden, inkludert å vaske dem og føre dem til sykepleier. Rengjør tungeområdet og bytt sengetøy når hun er ferdig med fødselen, og la henne hvile med katten. Veterinær Dan Rice anbefaler å vente til minst en uke etter at poochen din føder for å gi henne et skikkelig bad. Hun vil ha en klissete utflod i opptil tre uker etter fødselen, så planlegg badene deretter.

Skånsom vasking

Når du tror det er på tide å skrubbe mamma, kan du oppdage at hennes morsinstinkter gir litt mer motvillig pooch. Vær forsiktig med henne og ikke tving henne hvis hun ikke vil forlate valpene sine. Når du får henne inn i karet, bruk varmt vann og mild sjampo, for eksempel en menneskelig babysjampo uten kjemikalier, dufter eller tilsetningsstoffer. Husk at babyene hennes fortsatt ammer, og eventuelle harde kjemikalier, som de som finnes i loppe som dreper sjampo, som er igjen på brystvortene, vil finne veien inn i magen til den lille. Skånsom er nøkkelordet for din lodne mamma.

Mellom badene

Hvis poochen din er spesielt motvillig, eller hvis du ikke vil stresse henne ved å bade henne for ofte i sin delikate tilstand etter fødselen, kan du ta et tips fra sykehus rundt om i verden og gi henne et svampebad. Bruk noen myke vaskekluter og varmt vann og tørk henne forsiktig ned daglig. Selv om det ikke er så grundig som et fullstendig bad, hjelper det å holde henne renere til du kan få henne inn i karet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: VERDENS SØTESTE VALP! - Møter Hunden Min For Første Gang! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org