Oppførselen til en engelsk bulldog

Pin
Send
Share
Send

i Bulldog de profilbilde av Olivier fra Fotolia.com

Hvis du er i markedet for en overdreven runde hund, vil en engelsk bulldog gjøre kjent. Han ser kanskje grusom ut for uinnvidde, men det er bare en front. Han vil ikke ha noe mer enn å være din beste venn - selvfølgelig med gode måltider.

Temperament

Ingenting plager mye den typiske engelske bulldogen. Han er så avslappet som en hjørnetann kommer. En godmodig hund som elsker sitt folk, han er fornøyd med å henge ut, å leve og la leve. Dette inkluderer fremmede - ikke stole på ham som verge eller vakthund. Selv om hans forfedre for hundre år siden ble avlet for oksebete, har fans siden midten av 1800-tallet bevisst avlet aggresjon ut av den engelske bulldogen. Hvis du leter etter en rolig, kjærlig hushund, kan bulldogen fylle regningen. Imidlertid trenger denne hunden mye pleie og trives med oppmerksomhet. Han er ikke et godt valg hvis du lar ham være alene alene. Ensomme bulldogger kan bli ødeleggende.

Trening

Begrepet "trenerpotet" kunne ha blitt laget for den engelske bulldogen. Hvis han overlot til seg selv, ville han få så lite trening som mulig, men det er ikke sunt. Den engelske bulldogen er ingen idrettsutøver, men en daglig tur er bra for ham og for deg. Når det er varmt og fuktig vær, hold turene korte. På grunn av sin forkortede snute kan en bulldog ikke effektivt avkjøle seg ved å pese, og varmt vær blir raskt farlig for ham. Dessuten vil han slappe av i et rom med aircondition. Han kan ikke hoppe eller svømme, men han har laget en kunst av å hvile komfortabelt.

Barn og kjæledyr

Hvis barn eller kjæledyr deler eller besøker husstanden din, synes bulldogen din sannsynligvis at det bare er bra. De fleste bulldogger er bra med barn, selv om tilsyn med små barn alltid er nødvendig rundt enhver hund. Bulldogs er ofte bra med andre hunder og katter. Hvis du ikke har barn nå, men tenker på å bli foreldre, ikke bekymre deg for at bulldogen din vil være misunnelig på en ny baby. Så langt han er bekymret for, er det bare en annen person å elske. I tillegg vil det barnet sannsynligvis slippe mye mat på gulvet for at du vet hvem du skal ta tak i. Husk imidlertid at hver hund har sin egen personlighet og særegenheter. Til tross for det som anses som typisk for rasen, kommer noen få bulldogger ikke overens med alle barn og andre dyr. Det er viktig å velge valpen nøye for sunnhet og temperament.

Opplæring

Litt på den vanskelige siden er ikke bulldoggen din den enkleste hunden å trene. En bulldog er som Peter Pan - han blir ikke voksen. Han er også besittende - du er hans person, ikke omvendt. Selv om alt er mulig, skinner engelske bulldogger generelt ikke i lydighetsklassen. Grunnleggende lydighetstrening er likevel en god idé. Det kan ta litt lengre tid før trening synker inn med en bulldog enn med andre raser, men han vil til slutt ta igjen. Bare vær tålmodig, og gi ham oppmerksomheten og hengivenheten han ønsker når han gjør det rette - rett etter den deilige matbit, selvfølgelig.

Helseproblemer

Hvis du eier en bulldog, kan du forvente høyere kostnader enn vanlige veterinærkostnader. Finn en veterinær som er kunnskapsrik om rasens problemer. Bulldogs er utsatt for en rekke genetiske helseproblemer, inkludert luftveisplager, hudproblemer, øyesykdommer, hjertesykdom og leddavvik. Mens alle rasehunder er utsatt for noen arvelige sykdommer, treffer bulldogen jackpoten i denne forbindelse.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Engelsk Bulldog valper 6 uker Keep The Faith (Juli 2024).

uci-kharkiv-org