Oppførsel av en Oranda gullfisk

Pin
Send
Share
Send

i Gullfiskbilde av Lucy Cherniak fra Fotolia.com

Med sine boblende utseende hoder og omgjengelige holdninger gjør orandas sjarmerende, milde kjæledyr. Deres oppførsel kan avvike betydelig fra andre gullfisker og tropiske fisker, så det er noen få kvaliteter å ta i betraktning når du setter tanken din opp for en oranda.

Oranda Bodies

Sammenlignet med andre raser av gullfisk er orandaer lubne og sakte. De korte kroppene får dem til å vrikke når de svømmer, og de er mindre smidige enn andre fisker. De er avlet for å ha store, sprudlende hodetvekster kalt wen. Vinnet kan begrense deres evne til å se, og gjøre tankdekorasjoner til fare for veien. De har også forholdsvis lange og flytende finner og haler, noe som kan gjøre din oranda til et mål for mobbing av andre fisker.

Gullfiskoppførsel

Orandaen din vil engasjere seg i all den vanlige gullfiskoppførselen som elsker disse fiskene til menneskeheten. Gullfisk er rensemaskiner som bruker mesteparten av tiden på å plukke ting og flytte det rundt. De er veldig sosiale, og spesielt orandas kan være veldig engasjerte med mennesker utenfor tanken sin. De vil like å se på og samhandle med deg, og deres karakteristiske "gulping" får dem til å se ut som de snakker.

Orandas og annen fisk

Den sakte, lubne og nærsynte orandaen kan møte noen fare fra raskere, mer smidige og aggressive tankekamerater. Det er en god ide å ha dem sammen med andre orandaer; med andre sakte, milde, fancy raser; eller med individuell fisk du vet er forsiktig. Vanlig gullfisk og tropisk fisk kan nippe til orandas wen eller lange hale, og raskere fisk kan utkonkurrere orandaen din for mat, selv i de begrensede rammene av akvariet.

Oranda Miljøer

Som alle gullfisk liker orandas å ha mye plass med kaldt vann, levende planter og mange skjulesteder. De er sosiale og koser seg med andre langsomme, milde fisker. Hold filtreringen forsiktig; sterk vannbevegelse er en utfordring for deres begrensede svømmeferdigheter. Tankdekorasjoner og gjemmesteder bør være avrundede og glatte, fordi fisken din sannsynligvis støter på dem med sin begrensede synsstyrke.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Update 720 liters i december 2018 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org