Hvorfor endrer Bettas farge?

Pin
Send
Share
Send

Siamese kampfisk, ofte kjent som bettafisk, er fargerike små tropiske fisker. En bettafisk kan endre farge av noen grunner, blant dem stress, sykdom og alder.

Understreke

Den vanligste årsaken til at bettas mister fargen, er stress. Dyrebutikker huser dem ofte i små beholdere og pakker fisken side om side i små hyller. Fisk i disse små beholderne vil se kjedelig og dempet ut, med blek farge. Velg en tank som inneholder minst 1 liter vann for å forhindre overskudd av ammoniakk, og gi fisken god plass til å svømme. Bettas er en tropisk art, og tanken din skal ha et lite varmeapparat for å holde temperaturen midt oppe i 70 grader Fahrenheit. Hold mannlige Bettas i separate stridsvogner for å forhindre kamp. Kvinnelige bettas er mer passive og trives i fellestanker med en rekke fisk.

Sykdom

En god indikator på sykdom i bettas er en endring i farge. Sopp- eller bakterieinfeksjoner etterlater ofte flekker av uklare eller misfargede flekker langs fisken. En fullstendig vannbytte sammen med rutinemessig soppbehandling bør eliminere infeksjon. Ich er en annen vanlig sykdom; det ser ut som hvite flekker langs kroppen og finnene. Ich kan være dødelig hvis den ikke behandles, men en økning i vanntemperatur kombinert med deres medisiner vil fjerne enhver varig infeksjon. Fløyel fører også til en endring i farge og kan være dødelig hvis den ikke blir behandlet. Fløyel belegger gjellene og skalaene i en slimete gul eller brun film. Behandle fløyel med akvariesalt og et vannbehandlingsprodukt, og gjør det så snart du oppdager symptomer for å redde fisken din.

Alder

I likhet med grått hår hos pattedyr, mister Bettas ofte noe av sin livlige farge når de blir eldre. Den gjennomsnittlige levetiden for en betta er mellom to og fem år, men med riktig pleie kan sunn fisk leve lenger. Bettas er nesten gjennomsiktige når de blir født, med deres første merkbare farge som de kommer inn. Fargen intensiveres vanligvis til fisken er omtrent 2 år gammel. Etter dette punktet kan fisken begynne å falme til en mattere nyanse, spesielt rundt munnen og gjellene.

Marmorfarging

Marmorfarging i bettas er et resultat av en mutasjon kjent som et "hoppende gen." Dette genet er i stand til å bevege seg mellom fiskens kromosomer, noe som resulterer i et stadig skiftende fargemønster. Marmorbettas er like sunne som fisk uten hoppegenet. men kan oppleve en rekke fargeforandringer i løpet av livet. Noen marmorfisk begynner med solid turkis bare for å ende opp noen uker senere med et rød-hvitt sommerfuglemønster.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: #5 Volcano Filter Betta Tank Population Explosion u0026 New Candy Betta YES filter, NO CO2, NO Ferts (Kan 2024).

uci-kharkiv-org