Hvor store får Labradoodles?

Pin
Send
Share
Send

jeg puddelpar-bilde av Tinu fra Fotolia.com

Labradoodles er ikke en rase på seg selv, men en blanding av to AKC-anerkjente raser. Tilhengerne deres betaler renrasede priser for det som egentlig er en blandet rase.

Lonely Lab søker pen puddel for langvarig forhold

Labrador retriever-bilde av crazy.nataly fra Fotolia.com

Labs er lette, lykkelige hunder som har tjent sin plass som en av Amerikas mest populære hunder. Imidlertid kaster Labs ganske mye, og denne lille feilen får noen til å unngå dem. Standardpudelen er lys og kaster ikke. Selv om pudelen krever regelmessig - og kostbar - stell, er avveien et pelsfritt hjem. Det er imidlertid ingen garanti for at en Labradoodle ikke vil kaste. Hvis Lab-gener for pelsen er dominerende, vil Labradoodle-pelsen fly. Størrelsen, som pelsen, på en Labradoodle avhenger av foreldrene.

Hvem er faren din?

I følge AKC rasestandard varierer Labrador retrievers i størrelse fra 55 til 75 pounds. De kan også nå en høyde på 22,5 til 24,5 tommer på skuldrene for en mann, og 21,5 til 23,5 tommer for en kvinne.

Rasestandarden for en standardpuddel, ("oodle" i Labradoodle) er over 15 inches høy og veier inn til 45 til 70 pund for en hann og 45 til 60 pund for en kvinne.

Hvis faren til Labradoodle er en lab i den øvre enden av skalaen, for eksempel £ 75; og moren er en standardpuddel som også er større enn gjennomsnittet - 60 pund - da er Labradoodle-valpen genetisk disponert til å være rundt 24,5 tommer høy og veie opp til 75 pund. Omvendt, hvis foreldrene er på den mindre siden, vil valpene sannsynligvis også være mindre.

Fake It 'til You Make It

Bedårende Labradoodle-bilde av Leticia Wilson fra Fotolia.com

Ifølge AKC, for at en rase skal bli anerkjent av AKC, må det være "dokumentasjon på at rasen ... har oppdrettet sant i mange generasjoner, med nøyaktig journalføring; bevis på at det er tilstrekkelig interesse for rasen over hele USA, og en nasjonal klubb på plass som oppfyller AKC-kravene for å fungere som moderklubb for rasen. " Å avle sant betyr at valpene har hatt en jevn standard i mange generasjoner. Inntil Labradoodle har blitt avlet i mange generasjoner, er det vanskelig å si hvor stor en Labradoodle vil være. Selv om du setter to Labradoodles sammen, er det fortsatt en slik blanding av genetikk i spill at det er vanskelig å forhåndsbestemme hvor store valpene blir.

Oppsummert

Det er trygt å si at en Labradoodle-valp vil være hvor som helst mellom 45 og 75 pund og så høy som 15 til 45 tommer, med tanke på rasestandardene for både Labradors og pudler. Variasjoner mellom kull er vanlige, hvor noen valper er små og andre er ganske store.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Enjoy a litter update for 3 week old mini parti labradoodle puppies video (Juni 2024).

uci-kharkiv-org