Er Border Collies dårlig for astma?

Pin
Send
Share
Send

For astmatikere kan eierskap til kjæledyr virke som noe som bare kan oppnås for de som ikke hveser eller sliter for å puste når en furry venn kommer i nærheten. Selv om det ikke er en klar reaksjon, er det mulig.

Astma utløser

Astma og allergier er som merkelaget for luftveisforhold - de deler symptomer og allergenutløsere og setter deg i beredskap for utbrudd. I motsetning til allergi er imidlertid astma en lungesykdom som fokuserer på luftveiene, og lar deg andpusten ved første tegn på din spesielle utløser. Ulike ting kan utløse denne farlige betennelsen i lungene og luftveiene, for eksempel støvmidd, mat og pollen.

Dander Dilemma

En av de store utløserne for astma kan komme fra menneskets beste venn, i form av døde hudflak eller tørket spytt. Denne dander inneholder et protein som noen menneskers immunsystem har klassifisert som farlig, noe som utløser den fysiske responsen. Fordi proteinet er i hundens spytt og hud, sender det det fornærmende allergenet til luften når han kaster det. Dette flytende allergenleveringssystemet utløser immunsystemet til en astmatisk person, noe som resulterer i hovne lunger og luftveier.

Big Shedders

En border collies dobbeltfrakk hjelper til med å holde ham varm om vinteren og kjølig om sommeren, slik at han kan jage etter ulydige sauer med små problemer. For å holde seg komfortabel uansett temperatur, kaster han med hver sesong for å sikre at han har den perfekte strøktykkelsen. Denne kaste frigjør store mengder dander i miljøet, da han slipper hår overalt han legger eller rister. For de som lider av astma som er følsomme for dander, kan dette være et stort, muligens livstruende problem.

Bunnlinjen

En astmadiagnose betyr ikke at du følger læreboken for triggere. Noen astmatikere reagerer på dandskader, mens andre er mer følsomme for katter. En person kan hves i det øyeblikket en hund går inn i rommet, mens en annen kanskje ikke kan slå et øye. Border collies er ikke mer sannsynlig å utløse astmaanfall enn noen annen rase, men regnes ikke som allergivennlige og dermed "trygge" for de med allergi eller astma. Du må kanskje bare tilbringe litt tid med en border collie for å avgjøre om han vil utløse astmaen din. Ha medisinen klar hvis du gjør det, for å avansere et angrep før det går over til livstruende nivåer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Border Collie Puppy Cant Support Its Head. FULL EPISODE. S02E12. Vet On The Hill (Kan 2024).

uci-kharkiv-org