Boston Terrier tårekanaler

Pin
Send
Share
Send

Du elsker den dappere lille hunden din. En Boston terriers store, runde, utstikkende øyne er en del av hans betydelige sjarm. Dessverre er denne rasens kikkere utsatt for flere arvelige øyesykdommer, hvorav noen kan påvirke tårekanalene. Du kan kjøpe doggy solskjerm for å beskytte ham mens du er utendørs.

Boston Terrier Eye-problemer

I følge Boston Terrier Club of America er det over 20 øyesykdommer som er kjent for å påvirke rasen. De mest fryktede er juvenil grå stær, som kan føre til at veldig små hunder blir permanent blindede. Fordi øynene bøyer seg, vil du kanskje gjøre en vane med å bære veterinær-anbefalt øyevask med deg når du tar hunden din en tur. Mens støv og andre materialer kan komme inn i øynene til enhver hund - eller person, for den saks skyld - er Boston terrierens utstikkende øyne en større risiko for riper og skader.

Tredje øyelokk

Alle hunder har et tredje øyelokk i hvert øyes hjørne, som du under normale omstendigheter ikke kan se. Formelt kalt nictitans kjertel eller nictitans membran, dette øyelokket har en tårekanal. Hundens andre tårekanal, tårekjertelen, ligger over øyet. Det tredje øyelokket fungerer for å holde rusk utenfor hornhinnen og produserer sekreter for å hjelpe til med å bekjempe infeksjoner.

Kirsebærøye

Boston terrier er utsatt for prolaps av det tredje øyelokket, en tilstand som ofte kalles kirsebærøye. Hunder som lider av kirsebærøye viser en stor, hovent, rød masse i øyets indre hjørne. Ifølge Mar Vista Vet holdes denne kjertelen ikke på plass i små hunderaser som Boston terrier. Selv om dette øyeproblemet er ganske åpenbart, inkluderer andre symptomer på kirsebærøye pote i øyet for å lette ubehag. Det berørte øyet kan tømme vannaktig væske eller tykkere sekreter hvis øyet er smittet.

Behandling

I utgangspunktet kan veterinæren din foreskrive øyedråper for å stoppe betennelse og krympe kirsebærøyet, samt antibiotika for å bekjempe enhver infeksjon, men mesteparten av tiden gjør det ikke trikset. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å forhindre skade, ikke bare på tårekanalen, men også på hundens hornhinne. Tidligere behandlet veterinærene kirsebærøyemassen som om det var en svulst og fjernet bare hele greia. I dag blir kjertelen satt tilbake der den hører hjemme, siden fjerning forårsaker tørr øye hos hunder. Suksessraten for denne operasjonen er veldig høy, men gjentakelse av kirsebærøye er også ganske vanlig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: First-Time Boston Terrier Owner Shares Tips u0026 Advice! (Juli 2024).

uci-kharkiv-org