Kan Coronavirus spres fra katt til hund?

Pin
Send
Share
Send

i Cat and lapdog i studio image av Ulf fra Fotolia.com

Hvis du har hunder og katter, kan en av dem som kommer ned med et virus, få deg til å bekymre deg for at det vil spre seg til de andre kjæledyrene i husstanden. Hvis katten din får diagnosen coronavirus, kan den overføres til hunden din?

Artspesifikk

I sin bok om smittsomme sykdommer forklarer H. Krauss at coronavirus fra hunden er et patogen fra hunder, mens feline coronavirus smitter katter. Dette betyr at katten din ikke kan fange coronavirus som hunden din kan ha, og at hunden din ikke vil få coronavirus fra katten din.

Symptomer

Med hunder og katter som hver har en versjon av coronavirus som er spesifikk for deres art, er det ikke overraskende at katter og hunder har forskjellige symptomer når de har fått viruset. For hunder er oppkast, diaré, depresjon og anoreksi symptomatisk for canon coronavirus. Feline coronavirus har en lengre liste over symptomer og påvirker luftveiene like mye som fordøyelsessystemet. Nysing, rennende øyne, rennende nese, diaré, kvalme, vekttap og oppblåsthet er bare noen få av symptomene, ifølge Vet Info.

Årsaker

Selv om de to forskjellige coronavirus påvirker hunder og katter forskjellig, er overføringen av coronavirus lik hos de to artene. Coronavirus spres gjennom kontakt med avføring, selv om viruset hos hunder spres via munnen, mens det hos katter kan spres gjennom nese og orale sekreter i tillegg til avføring.

Behandling

Det er ingen direkte behandling for koronavirus hos hunder eller katter, selv om symptomene kan behandles for å trøste kjæledyret. Behandling av diaré hos katter og hunder og behandling av luftveissymptomer hos katter er alt som kan gjøres i tillegg til å gi subkutan væske i ekstreme tilfeller. Viruset er alvorlig for både hunder og katter fordi det kan etterlate valper sårbare for parvovirus og felint coronavirus kan føre til mer alvorlig og noen ganger dødelig kattinfeksiøs paratinitus. Forebygging av viruset er den beste måten å bekjempe det på. Hold kenneler og kullområder rene og hold kjæledyrets immunsystem sunt ved å gi et næringsrikt kosthold, tilstrekkelig mulighet for trening og redusere stress når det er mulig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Erna Solberg - Ooops app, app, app, app Korona Remix (September 2024).

uci-kharkiv-org