Kan hunder føle når en annen hund dør?

Pin
Send
Share
Send

Enhver kjæledyrsforelder vet at dyr føler følelser. Hunder har blitt observert som sørger over tapet av andre hunder og til og med utfører visse ritualer blant de døde, for eksempel å dekke dem med tepper.

Hunder og dødsbegrepet

Fordi hunder ikke kan fortelle oss med ord hvordan de har det, og fordi forskjellige hunder har forskjellige personligheter, er det ingen enighet om de forstår andres død. Mange hundeeksperter og eiere merker imidlertid endringer i atferd når det oppstår et dødsfall som tror på en følelsesmessig tilstand. Noen mener at intensiteten til følelsene hundene føler avhenger av familien deres, deres forhold til avdøde og menneskelige familiemedlemmer, og følelsene familiemedlemmer uttrykker over et dødsfall.

Tegn på sorg

Sorgende hunder utviser samme oppførsel som sørgende og deprimerte mennesker. Ofte er det tap av matlyst og forstyrret søvn. Noen ganger sover de mer eller mindre eller på andre tidspunkter enn normalt. De kan også virke sløv eller tilbaketrukket og miste interessen for å spille eller gå turer. Noen hunder blir desorienterte eller klyngende, eller de kan vente ved døren til den andre hunden kommer tilbake.

Helping Dogs Cope

Den beste medisinen for hundens knuste hjerte er å holde livet så normalt som mulig. Hold deg til rutinen hennes med gange og måltider. Gi henne mye oppmerksomhet og fysisk kontakt - klapping, stryking og pleie. Hvis mulig, ta henne steder der andre hunder eller hundelskere er. Hvis hun har mistet appetitten, kan du tilby henne noen favorittmat og en og annen godbit, men unngå å bruke godbiter som en måte å dempe barking eller sutring på. Det kan bare avle en ny dårlig vane.

Ikke få en ny hund ennå

Selv om hunder trives i selskap med andre hunder, selv i sorg, må du ikke anta at det å løse en annen hund i huset vil løse problemene hennes. Hunder tilpasser seg godt og kan faktisk være lykkeligere i det lange løp uten en annen hund i nærheten. Mange hunder lever helt lykkelige liv med mennesker som deres eneste kompis. Men hvis du skaffer deg en annen hund, må du regne ut noen atferdsproblemer med din nåværende hund. Dette vil hindre henne i å lære den nye hunden dårlige vaner.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Bufdir den triste hunden (Kan 2024).

uci-kharkiv-org