Kan lopper forårsake skorper på kattens rygg og rumpe?

Pin
Send
Share
Send

Du merker at i stedet for å leke og pusse, fokuserer den lille kattens oppmerksomhet nå på å skrape, slikke og bite i ryggen og rumpa. Mens store munnlopper ikke biter hull i katten din, spiller de en rolle.

Loppeallergisk dermatitt

Mens ideen om lopper kan få huden din til å krype, er sannheten at de fleste katter bare opplever mindre hudirritasjoner av loppebitt. Dessverre er ikke alle katter så heldige. Katten din kan lide av loppeallergisk dermatitt. I dette tilfellet forårsaker en allergi mot proteinene i loppespytt betennelse og irritasjon. Symptomene inkluderer tygging, bitt, riper, åpne sår, skorper og hårtap. For disse kattene er det ikke nødvendig med en stor loppeangrep for å få til en reaksjon. En enkelt bit fra en loppe kan gi intense symptomer.

Diagnostisering og sekundære forhold

Hvis du oppdager skorper på katten din, kontakt en veterinær. Dessverre kan det være vanskelig å diagnostisere loppeallergisk dermatitt. Katter er veldig rene dyr og steller ofte. En katt med intens kløe fra loppeallergisk dermatitt vil gjøre alt for å fjerne spor av lopper og loppene selv. På grunn av dette, kan en standard loppeundersøkelse ikke finne noen lopper. Hvis lopper eller loppeskitt ikke er til stede, kan veterinæren din begynne med å utelukke andre mulige allergier først, for eksempel matallergi. I tillegg kan skorper som oppstår ved riper og bite, føre til varme flekker eller sekundære hudforhold som krever behandling.

Behandling

Hvis katten din lider av loppeallergisk dermatitt, er det viktig å bli kvitt loppene. Snakk med veterinæren din om best mulig loppebehandling for katten din, og sørg for at han får den som anbefalt. Sekundære hudinfeksjoner kan kreve behandling med antibiotika eller soppdrepende medisiner. Hvis betennelsen og kløen er intens, kan veterinæren anbefale kortikosteroider.

Forebygging

Med en loppeallergisk dermatittkatt i familien din er loppeforebygging viktig. I tillegg til å behandle katten din med vanlige loppebehandlinger, må du også ta kontakt med hjemmet og hagen din. Vask kattens sengetøy i varmt vann og støvsug gulvene regelmessig for å fjerne loppeegg. Sørg for å tømme vakuumposer etter hver bruk. For en naturlig loppebehandling for teppene og møblene dine, bland sammen en del natron, en del maisenna og to deler kiselgur. Dryss blandingen på tepper og møbeltrekk og la den sitte over natten før du støvsuger igjen. Disse stoffene dehydrerer og dreper lopper og larver.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: SLOBBY ROBBY VISITS BARGAIN HUNTERS THRIFT STORE DESIGNER HANDBAGS RETRO NBA CLOTHING KNOWLEDGE (September 2024).

uci-kharkiv-org