Kan gullfisk og gouramis blandes sammen?

Pin
Send
Share
Send

Jeg fisker bilde av JASON WINTER fra Fotolia.com

Å blande gullfisk og gouramier i akvariet ditt er utfordrende, men det er mulig. Du må vurdere din spesielle gourami-art, din spesielle gullfiskras, temperamentene til den enkelte fisken som er involvert, og miljøet til tanken din før du blander disse fiskene.

Gouramis og gullfisk

Det er mange typer og størrelser gouramis og gullfisk, men de fleste av dem du finner i dyrebutikker, er maksimalt 5 eller 6 tommer lange, med større individer opp til 10 tommer. Begge er overflatebrytere og altetende. De to fiskene har mange likheter, så det er ikke opprørende å tenke på å blande dem, men disse fiskene har sitt utspring i veldig forskjellige miljøer. Forskjellene deres er nok til å gjøre det vanskelig å holde dem sammen.

Miljøbehov

Gouramis er tropisk fisk. Gullfisk er temperert fisk. Dette betyr ikke at den ene foretrekker en mai tai og den andre liker te: Det betyr at gouramis trenger varmere vann enn gullfisk tåler. Det er noe overlapping her, og det hjelper å vite nøyaktig hvilken art gourami du har. De fleste gouramier liker vannet i midten til høy 70-tallet, som knapt er innenfor gullfiskområdet, men noen gouramier trenger temperaturer mellom 78 og 82 grader Fahrenheit. Dette virker nært, men er bare for varmt for gullfisk, som kan være helt lykkelig i så kjølig vann som på 50-tallet og vil ha immunforsinkelser ved 78 grader eller varmere.

Romkamerater

Atferdsmessig kommer blanding av gullfisk og gouramis ned til den enkelte fisken. De har veldig lignende oppførsel og temperament. Ingen av dem er kjent for aggresjon, men noen individer mobber andre. Begge har dekorasjoner som kan inspirere til aggressiv oppførsel hos annen fisk. Mange gullfiskraser har lange, flytende finner eller annen innretning, for eksempel hodevekst, kjøttfulle bobler og utstikkende øyne, som visse fisker føler seg tvunget til å nippe til. Gouramis har modifiserte bekken finner som ser ut som lange antenner, og noen gullfisk synes disse er uimotståelige.

Tankoppsettet ditt

Hvis du er fast bestemt på å blande gullfisk og gouramis, bør du vurdere både det indre og det eksterne miljøet i tanken din. Gouramis trenger finere underlag enn gullfisk gjør, men små til middels store akvariumgrus fungerer for begge. Begge liker levende planter - jo mer, jo bedre. Begge er overflatebrytere og trenger ikke lufting, og begge er altetende, selv om gouramis kan trenge ekstra protein.

Utfordringen kommer ned på vanntemperaturen. Hvis du bor i en region der temperaturen i hjemmet holder tankens vann på 70-tallet året rundt uten å ty til en akvarium, er du sannsynligvis god til å prøve. Hvis dette ikke er tilfelle, risikerer du kanskje en temperaturgradient som kan drepe gouramis eller gullfisk.

Selv om de fleste gouramiarter er hardføre, kan noen ikke ta dårlig vannkvalitet, ammoniakkoppbygging eller pH-svingninger. Ikke prøv disse artene med gullfisk, som er rotete og utsatt for å senke tankens vannkvalitet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dwarf Gourami Colisa lalia (Juli 2024).

uci-kharkiv-org