Kan nervene forårsake vedvarende diaré hos katter?

Pin
Send
Share
Send

Nerver kan gjøre et tall på noens badevaner, og katten din er like utsatt for de ubehagelige effektene. Stress kan sende katten din løpende etter søppelboksen, hvis du er heldig, å legge igjen en og annen rotete sølepytt. Langvarig diaré kan ha en annen årsak.

Angstsymptomer

Din lykkelige go-lucky kattunge er kanskje ikke så glad som han ellers ville synes. Katter opplever stress og angst akkurat som du gjør, men ikke av samme grunner. Endringer i rutinen eller i husstanden kan føre til at katten din blir nervøs, og føre til stress og endringer i oppførselen. Vanlige symptomer på angst inkluderer overdreven pleie, en endring i badvanene deres - for eksempel tissing eller pooping utenfor søppelkassen - eller anfall av diaré. Noen katter er rett og slett mer utsatt for angst enn andre, noe som kan forårsake langvarige effekter.

Kronisk diaré Årsaker

Enkelte anfall av diaré er ikke nødvendigvis grunn til alarm, da selv katten din kan plukke opp en magefeil som holder ham nær søppelkassen i noen dager. Langvarig eller kronisk diaré er vanligvis ikke så uskyldig, og har vanligvis en medisinsk årsak som matallergi eller gastrointestinal sykdom. Ulike medisinske tilstander kan forårsake kronisk diaré til det underliggende problemet er kontrollert, for eksempel lever- eller nyresykdom og hypertyreose.

Kryssende stier

I et nøtteskall kan angst forårsake diaré, men kronisk diaré stammer vanligvis fra et større medisinsk problem. På overflaten kan dette se ut til å negere forbindelsen mellom de to, men tilfeller av ekstrem angst kan forårsake gastrointestinale tilstander som irritabel tarmsykdom. Dette kan igjen føre til anfall av vedvarende diaré. Så på en rundkjøringsvei kan angst forårsake kronisk diaré ved å skape en medisinsk tilstand som tilbyr diaré som et symptom.

Behandling

Så pusen din er en luftig bunt av nerver som etterlater våte sølepytter. Å helbrede tarmen betyr å roe ham ned. Se veterinæren din for å diagnostisere andre underliggende helseproblemer og utvikle en behandlingsplan for det fysiske aspektet av tilstanden. Men medisinsk behandling vil bare gå så langt, og du må jobbe med måter å oppmuntre katten din til å slappe av. Gi ham litt ekstra kos og sørg for at han har mange leker for å holde seg opptatt. Syntetiske beroligende feromonprodukter som Feliway bidrar til å fremme avslapning. Å fjerne ham fra det som opprører ham mest, for eksempel interaksjon med et bestemt kjæledyr eller familiemedlem, kan også hjelpe.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Urinmarkering hos katter (Kan 2024).

uci-kharkiv-org