Kan en valp bli syk av en loppe- og flåttkrage?

Pin
Send
Share
Send

jeg valpebilde av Karol Grzegorek fra Fotolia.com

Lopper er bane for mange hunder, men feil loppebehandling kan føre til problemer enda verre enn lopper. Rådfør deg med veterinæren din før du bruker loppebehandling på valpen din, ettersom valper har større risiko for å utvikle farlige sykdommer enn voksne hunder.

Doseringsproblemer

Loppe- og flåttkrage er reseptfrie behandlinger. Dette betyr at det ikke er en veterinær som fører tilsyn med behandlingen, og øker hundens risiko for allergiske reaksjoner og andre problemer. Halsbånd inneholder kanskje ikke riktig dosering for valpen din, eller kan aktivere underliggende helseproblemer som allergi og sensitiv hud. Over-the-counter produkter er også mindre sannsynlig å eliminere lopper grundig.

Allergiske reaksjoner

Akkurat som mennesker kan hunder utvikle hudallergi. Loppekrage inneholder sterke plantevernmidler og andre kjemikalier, og gnides stadig mot hundens hud. Dermed er allergiske reaksjoner vanlige. Selv om hunden din ikke er allergisk mot kragen, kan hun fremdeles utvikle utslett eller hudirritasjon, spesielt ved langvarig bruk av veldig sterke loppekrage.

Forgiftning

Flere organisasjoner, inkludert National Resources Defense Council, har uttrykt bekymring for de giftige stoffene i loppekrage. Valper kan tygge på halsen og ved et uhell få i seg gift. Giftstoffene kan også absorberes i huden og forårsake langsiktige helseproblemer som kreft, immunsystemreaksjoner og organsvikt. Flere merker av loppekrage er tilbakekalt, og noen få land har til og med forbudt visse typer loppekrage.

Tryggere alternativer

Selv om det kan være dyrere, er reseptstyrkebehandling betydelig mer effektiv og mindre sannsynlig å forårsake problemer for hunden din. Reseptbelagte medisiner blir justert i henhold til valpens størrelse og behov, og veterinæren din kan overvåke for å sikre at hunden din ikke har noen bivirkninger. Aktuelle og orale medisiner er tilgjengelige som vil eliminere lopper helt uten å skade hunden din, så kontakt veterinæren din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden å hilse pent på andre mennesker. Solplassen (September 2024).

uci-kharkiv-org