Kan du ta en valp på et fly?

Pin
Send
Share
Send

Hvorvidt du kan ta valpen med på et fly, avhenger av mange faktorer: hvor gammel valpen er, hvor du skal, til og med vaksinasjonsstatusen hans. Husk at fly kan være stressende, så vurder å la den lodne være hjemme hvis du flyr ut i kort tid.

Aldersminimum

De fleste flyselskaper, både nasjonale og internasjonale, har et alderskrav for valper å fly. I de fleste tilfeller må valper være minst 8 ukers alder før de får lov til å fly. Noen flyselskaper, som Delta, godtar ikke valper under 10 uker. Andre, som JetBlue, har ikke et alderskrav. Husk imidlertid at valper yngre enn 8 uker kan ha problemer med å spise eller sove alene, uten mor rundt, og kan gråte og forstyrre de andre passasjerene under flyturen.

Vaksiner og helsekrav

Hvis du planlegger å ta valpen din til utlandet, trenger han sannsynligvis vaksinasjoner. Rabiesvaksiner blir ofte gitt når valpen når 3 eller 4 måneders alder, så du kan kanskje ikke reise med en valp som er yngre enn det på grunn av manglende vaksinering. Internasjonale flyreiser kan også kreve helsesertifikat, så hvis valpen din er syk, får han kanskje ikke fly.

Cabin Flight

Om valpen din kan fly i hytta til flyet, avhenger av størrelse og vekt. Større valper kan trenge å fly i bagasjerommet i flyet. Detaljer varierer fra det ene flyselskapet til det neste, så du bør ringe på forhånd for å finne ut hva ditt tillater. En vanlig godtgjørelse er at kjæledyr opp til 20 pund kan tillates i hytta så lenge de har passende transportører, og du betaler de ekstra avgiftene. Noen flyselskaper tillater en valp per passasjer, mens andre kan la deg sette to valper sammen til en enkelt transportør, så lenge den samlede vekten ikke overskrider grensen.

Andre hensyn

Ikke alle hunder gjør det bra i fly. Noen valper kan oppleve at flyet er stressende, spesielt hvis de ikke har lov til å gå i hytta med deg og må fly alene i bagasje eller som last. Du bør imidlertid aldri bedøve valpen din med mindre du først snakker med veterinæren din - i mange tilfeller er sedasjon farlig. Også fordi valper har små blærer, kan det hende du får rot når flyet ditt er langt. Planlegg på forhånd ved å plassere tisseunderlag nederst på transportøren og ta med deg flere slik at du kan bytte dem midtfly eller så snart du lander.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How to Deal with Unexpected Loss -- 3 Rules (Juli 2024).

uci-kharkiv-org