Kan ormer behandles med samme medisinering hos katter og hunder?

Pin
Send
Share
Send

Ugh, det er ille nok at katten din hadde ormer, men nå som hun er parasittfri, har hunden deres dem. Hvis du fremdeles har ormemedisiner til overs fra kattens behandling, kan du bli fristet til å bare gi den til hunden din, men det går kanskje ikke.

Lignende ingredienser

Hvis du sammenligner ingredienslisten over hunde- og kattormorming, vil du legge merke til at noen inneholder de samme ingrediensene. Legemidler som praxiquantel er tilgjengelige under forskjellige merkenavn, men kan finnes i ormemedisiner for både hunder og katter.

Kjæledyrsspesifikke medisiner

Bare fordi hund- og kattormbehandlinger kan virke identiske basert på ingrediensene de er formulert med, betyr ikke det at det er en god ide å behandle hunden din med kattens medisiner eller omvendt. Ormemedisiner som er kjæledyrsspesifikke, er det av en grunn. Noen ganger er forskjellen mellom medisinene mengdene av ingrediensene som brukes. Doseringsmengdene vil også være forskjellige, basert på kjæledyrets størrelse. Det er forebyggende medisiner for hjerteorm for både hunder og katter, men mens hunder kan behandles med injeksjoner når de først er smittet, kan ikke katter behandles på samme måte hvis de får hjerteorm. I noen tilfeller er et legemiddel som er effektivt for en hund giftig for katter, så det er lurt å la veterinæren ordinere ormemedisiner for hunden og katten din i stedet for å behandle dem selv.

Skadedyrsspesifikke medisiner

Den typen ormer hunden din og katten lider av er et problem når det gjelder å behandle ett kjæledyr med medisiner foreskrevet for en annen. Hvis katten din hadde rundorm og hunden din har båndorm, vil ikke kattens medisin være effektiv til å kvitte deg med parasittene, uansett hvor bra det fungerte for katten din. Hvis noen av dine hårete "barn" er rammet av ormer, må du alltid kontakte en erfaren veterinær angående helsen og behandlingen til kjæledyret ditt. Familien din veterinær er den beste personen til å bestemme hvilken type ormer kjæledyret ditt har, og foreskrive riktig medisinering og gi råd om doseringsmengder.

Forebygging: Best for hunder og katter

Den eneste tingen du kan gjøre som vil være effektiv for både hunden din og katten din, er å ta forebyggende tiltak for å forhindre at de får ormer i utgangspunktet. Nesten alle kattunger og valper er født med ormer, og de kan få dem fra mødrene når de også pleier. Derfor inkluderer rutinemessig veterinærvalpe- og kattungeomsorg ormemedisiner. Etter 12 måneders alder må veterinæren din teste kjæledyret deres avføring årlig for å sikre at de ikke har blitt invadert av de små parasittene, og når det er mulig begrense sjansene for å spise fugler, mus eller andre dyr som kan ha ormer. Andre parasitter kan være en annen måte for hunden eller katten din å få ormer på. Å eliminere lopper er et stort skritt i å forhindre ormer for hunden din og katten din.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Try Not To Laugh Challenge - Funny Cat u0026 Dog Vines compilation 2017 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org