Kreft i en gravhund

Pin
Send
Share
Send

Å kjenne din lille dachs-kompisens risiko for forskjellige kreftformer kan hjelpe deg med å få et problem tidlig. Studier antyder at dachshunds er gjennomsnittlige til lave blant hunderaser med generell kreftrisiko, men at de har høyere risiko enn gjennomsnittet for å utvikle kreft i huden, analsekkene og fettcellene.

Mastcelletumorer

Dachshunds har større risiko enn gjennomsnittet for å utvikle mastcelletumorer, skrev Dr. Mark Silberman fra Southwest Animal Clinic i Houston, Texas, i en 2009-artikkel i Houston Pet Talk. Normalt arbeider mastceller for å redusere betennelse i kroppen til hundevennen din. De vanligvis nyttige kjemikaliene disse cellene frigjør, kan bli farlige når store mengder frigjøres, slik det oppstår når cellene blir kreftfrie og begynner å formere seg. De fleste mastcelletumorer finnes på huden i form av uvanlige klumper, spesielt på kofferten, underlivet og bakparten. Hvis de ikke behandles raskt, kan kreften påvirke milten og lymfeknuter.

Plateepitelkarsinom

Long Beach Animal Hospital i California lister opp plateepitelkreft som en vanlig form for hudkreft som påvirker dachshunds. Som hos mennesker fører eksponering for ultrafiolett lys til at kreften dannes i hudens epidermale lag. Crusty eller blødende sår som ikke forsvinner i flere måneder, spesielt når de oppstår i flekker med hvitt hår eller på lys hud, er det viktigste symptomet på denne typen kreft. I de fleste tilfeller vil kreften ikke spre seg til organer, men det kan forårsake betydelig vevstap.

Anal Sac-svulster

Anal sekssvulster er sjeldne, men dachshunds har større risiko enn andre raser for å utvikle dem, skrev veterinær Kim Cronin fra New England Veterinary Oncology Group i en 2007-artikkel. Årsaken til disse svulstene er ukjent. Symptomene inkluderer problemer med å gjøre avføring, overdreven slikking av det berørte området, skyting på bakken og merkbare klumper under halen. Hunden kan drikke mer, spise mindre og kaste opp. Kirurgisk fjerning av svulsten før den kan spre seg til lymfeknuter gir det beste resultatet.

Brystkjertelkreft

I en 2013-studie om rase predisposisjoner for kreft, påpeker den britiske veterinæren Dr. Jane Dobson at brystkjertelkreft er den vanligste typen kreft som rammer hunnhunder, uavhengig av rase. Spaying av hunder er den eneste måten å redusere denne risikoen. Betennelse eller masser på eller nær gravhundens brystkjertler kan være symptomer på kreft. Kirurgisk fjerning av svulstene og omkringliggende vev for å forhindre at kreftcellene sprer seg til lymfeknuter er den viktigste behandlingsmetoden. Den beste måten å hjelpe gravhunden din med å unngå kreft i brystkjertelen er å spayere henne før hun får sin første østrus.

Liposarkom

Liposarkom er en form for kreft som påvirker fettceller. Det første tegnet er vanligvis en myk masse, kalt liposom, som kan flyttes under hundens hud. De fleste slike masser er godartede, og trenger ikke fjernes med mindre de forstyrrer hundens mobilitet eller komfort. Dachshunds er disponert for liposarkom, den ondartede formen av liposomer, ifølge Joint Pathology Center's Veterinary Systemic Pathology online database. Disse må fjernes slik at kreften ikke sprer seg til hundens bein eller lunger. Veterinæren din kan avgjøre om massen er godartet eller ondartet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Vlogmas 2017 - Cozmo meets Lucky #13 (September 2024).

uci-kharkiv-org