Hvordan ta vare på en Dapple Dachshund

Pin
Send
Share
Send

i game image av siloto fra Fotolia.com

Dapple dachshunds har flekker av farge med baselakkfargen som vises gjennom. For det meste er det ikke noe annet å ta vare på en dapple dachshund enn å ta vare på en dachsie med en ikke-dappled pels.

Trinn 1

Etabler et forhold til en veterinær du stoler på. Forsikre deg om at dachsien din er vaksinert, og at det blir utført årlige kontroller på en sunn hund. Hvis din dachshund har kjente helseproblemer eller bekymringer, må du delta på disse, overvåkes og - om nødvendig - medisineres av en veterinær. Veterinærpleie kan være dyrt, men det er urettferdig å spare på helsevesenet for kjæledyret ditt og kan være grusomt.

Steg 2

Gi dachsen regelmessige og passende porsjoner av en passende, balansert hundemat. Fordi dachsies er relativt små hunder, gjør de det bra med mat som kommer i små biter eller småkaker. Følg fôringsinstruksjonene på den spesifikke emballasjen for hundemat for å bestemme passende porsjoner og fôringstider. For eksempel kan en voksen dachshund trenge en kopp av et bestemt hundemat daglig. Du kan dele dette i to daglige måltider på en halv kopp, eller en kopp hver morgen. Forsikre deg om at den flekkete hunden din når og opprettholder en passende vekt for størrelsen. Overmating av en dachshund fører raskt til fedme, som kan skade hundens lange rygg.

Trinn 3

Etablere en pleierutine for poochens dappled pels. Langhårede dappelhunder trenger mer pleie for å sikre at pelsen ikke blir sammenfiltret eller mattet. Dachshunds kan bades i et vanlig badekar eller vask - huden deres kan være følsom, så bruk en mild hundesjampo. Hvis du bor i et område med borreliose, bruk en månedlig flåttforebyggende løsning eller krage på pelsdatteren din etter bading.

Trinn 4

Tren hunden din med kommandoer som maksimerer helse, sikkerhet og lykke. Det er viktig at hunden din kommer når den blir ringt. Fordi en gravhunds lange rygg er ganske skjør, må du trene hunden din til å holde seg på bakkenivå så mye som mulig. Ikke oppfordre til å hoppe opp, eller hoppe fra sofaer og møbler - denne oppførselen kan føre til ryggproblemer og brudd på platen. Gi kjæledyret ditt mange muligheter for trening, enten du er i bånd eller løper fritt i hagen din.

Trinn 5

Gjør ditt beste for å overvåke, forebygge og ta vare på potensielle helseproblemer som er spesifikke for dachshunden, eller spesielt dappede hunder. Som en rase er dacshies utsatt for rygg- og nakkeproblemer, noe som kan være veldig alvorlig. Forekomsten av epilepsi og anfall er også høyere blant dachshunds enn blant de fleste andre hunderaser. Double-dapple wienerhunder - som har hvite markeringer med blå eller mørkfargede øyne - er i fare for et genetisk problem basert på avl fra to dappled dachshunds. Dette spesifikke genetiske problemet hos hunder med dobbel dapple kan forårsake fysiske eller sensoriske problemer, inkludert døvhet eller blindhet. Dappled dachshunds blir ofte avlet sammen med ikke-dappled hunder for å redusere risikoen forbundet med avl av doble dapple valper.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Chocolate Dapple Dachshund Puppy Performing Tricks! Sit. Lay Down. Roll Over. Jump (Juni 2024).

uci-kharkiv-org