Tygger katter noe?

Pin
Send
Share
Send

Hunder er ikke de eneste kjæledyrene som liker å tygge. Hvis du merker at katten din tygger på alt fra gardiner i stuen din til alle ukens kupongutklipp, ikke bli lei deg på henne. I stedet, prøv å finne ut roten til hennes frustrerende og potensielt tvangsmessige nye vane.

Tygging Årsaker

I motsetning til deres kolleger fra hunden, er tygging ikke veldig vanlig hos katter. Imidlertid skjer oppførselen av og til. Noen katter liker å tygge på ting som en måte å berolige seg på, og noen vil kanskje gjøre det av bare lekenhet og nysgjerrighet. Andre mulige årsaker bak en tyggekatt inkluderer angst, kjedsomhet og til og med sult. Selv om tygging er mer vanlig hos yngre katter og kattunger, gjør det også voksne.

Hva katter tygger på

Når katter tygger, har de en tendens til å gravitere mot myke og glatte materialer - tenk ull, tepper, genser og håndklær. Cornell University College of Veterinary Medicine sier at visse raser - som siamesere og burmesere - er spesielt glad i å tygge på ull. Dette antyder en positiv arvelig kobling til tvangsmessig tyggemønster. Tyggingen stopper ikke alltid med myke og komfortable stoffer. Noen katter tar det også til et farligere nivå og hviler chompers på ledninger, ledninger, giftige planter og til og med plastposer fra matbutikken. I hovedsak vil noen katter faktisk tygge på noe i det hele tatt.

Fare

Tyggeadferd er irriterende overalt, og kan ødelegge alt fra favorittarbeidspumper til overflaten på den splitter nye seksjonssofaen. Imidlertid kan det også utgjøre en alvorlig helsetrussel for den lille. For eksempel, hvis ditt dyrebare kjæledyr svelger for mye ull, kan det blokkere fordøyelseskanalen og være dødelig. Hvis hun ved et uhell synker tennene i begonier eller azaleaer i hagen din, kan det oppstå forgiftning, da begge plantene er giftige for katter. Å tygge på ledninger og ledninger kan også utløse elektrisk strømning - yikes. På grunn av den skumle farefaktoren, ta alltid fluffballs tyggeadferd på alvor. La henne under ingen omstendigheter komme i kontakt med giftige planter. For å forhindre at katten din opplever støt på grunn av tygging på ledninger og ledninger, må du alltid skjule dem med slanger.

Fokusendringer

Hvis kattens tygging får deg til å leve livet ditt i frykt uten stopp, stopp nå. Du kan iverksette tiltak for å forhindre kattens problem. Fokusendringer kan være effektive. Prøv å gi henne nye ting å tygge på, for eksempel. Gå for en kattunge tyggeleke eller gulrotpinner. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å fornye kattens interesse for stimulerende, interaktive leker, siden kjedsomhet er en stor skyld i feline tygger. Hvis den lille er lei av laserpekeren, kan du mate de yummy godbitene hennes mellom "jakt" -økter. Når katten din forbinder pekeren med velsmakende mat, kan den aktivere hennes entusiasme på nytt. Bli kreativ når du holder katten din borte fra hennes irriterende og skadelige tyggeproblem.

Veterinær

For å være på den sikre siden, må du avtale en avtale med veterinæren for å sikre at kattens tygging ikke er relatert til medisinske plager, for eksempel parasitter. Hvis du er bekymret for at kjæledyrets kompulsive oppførsel ikke slutter snart, kan du også spørre om muligheten for midlertidige angstdempende medisiner for å håndtere kattens kompulsive mønstre.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Try Not To Laugh Challenge - Funny Cat u0026 Dog Vines compilation 2017 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org