Hva får katter til å dekke poi?

Pin
Send
Share
Send

i cat image av Darren Ager fra Fotolia.com

Hundeeiere trenger pooper scoopers, mens katteeiere har det litt lettere: Kjæledyrene deres er kresne skapninger som vil dekke avfallet enten i søppelbrettet eller ute i hagen. Dette er en instinktiv oppførsel for katter, og ingen trening er nødvendig.

Katter i naturen

Feral katter vil dekke sin poo for å forhindre at duften tiltrekker seg uønsket oppmerksomhet fra rovdyr og konkurrenter. Kvinner med unge kattunger er spesielt kresne. Når kolonier av villkatter bor sammen, er det vanlig at den dominerende katten noen ganger lar avfallet være avdekket for å annonsere for sin tilstedeværelse og dominerende stilling. Katter er territoriale; han lar andre få vite at dette territoriet tilhører ham.

Kattunger

I naturen går morkatter aldri på toalettet i nærheten av der de holder kattungene sine, men kattungene graver automatisk hull for sin egen poo. Tamme kattunger kan lære å bruke søppelboksen ved å se på moren, men selv små kattunger vil automatisk grave i kattesand eller sand hvis du plasserer dem der etter å ha spist. De er ganske masete med å dekke over det etterpå og gjør ofte mye mer flytting av søppel enn det som er nødvendig.

Katter i hjemmet

Tamme katter vet at det ikke er noen rovdyr i hjemmet, men de dekker fremdeles pooen sin - uansett om de er innendørs bare katter med søppelbokser eller katter som er utlevert og graver i hagejorden. Det kan være at katten betrakter eieren som det dominerende medlemmet av husstanden; i hjem med flere katter, vil den dominerende noen ganger la avfallet bli dekket.

Katter som ikke dekker katten

Macho tomcats vil noen ganger etterlate avdekket poo som en annonse for damene. Noen ganger vil en katt ikke dekke avfallet på grunn av helseproblemer eller stress. Stress kan oppstå hvis det skjer drastiske endringer i bomiljøet, for eksempel å introdusere en ny katt til husholdningen, endre husholdningsrutiner eller flytte søppelboksen til et sted som ikke er så stille som den gamle. Hvis du ikke holder søppelbrettet rent, kan en katt ikke bare la poo være avdekket, men la den ligge på gulvet i stedet for brettet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Passer en HUND i 24 TIMER OMG (Juli 2024).

uci-kharkiv-org