Hva får katter til å miste pels rundt halsen?

Pin
Send
Share
Send

Hver katteeier er klar over kattehår som driver gjennom huset. Heldigvis for deg og kattungene dine, er de fleste årsakene til pelsktap rundt kattens nakke lett å avhjelpe.

Mange

Alopecia, eller hårtap, hos katter er ofte et resultat av mange, en hudlidelse forårsaket når midd klynger seg i et bestemt område nær ørene og hodet. Middene hemmer hårsekkene, og får pelsen til å bli sprø og løs. Kløe, flass og sår kan også være tegn på mange. Mange er sjelden hos katter, men siamesere og burmesiske katter har en tendens til å ha høyere risiko. Mange behandles med en kalksvoveldyp eller reseptbelagt medisin. Ikke prøv å behandle det selv - kontakt alltid en erfaren veterinær angående helsen og behandlingen av kjæledyret ditt.

Lopper

Langt mer vanlig enn midd som forårsaker skabb, er lopper og allergiene katter har til loppebitt og avføring. Ofte manifesterer disse reaksjonene seg som hudsykdommer, men i mer alvorlige tilfeller kan loppespytt, larver eller avføring skade hårsekkene, og i likhet med skabb, kan pelsen bli sprø og løs. I de fleste tilfeller er det bare å fjerne loppene med en kam, dukkert eller medisinering, nok til å løse problemet, og pels har en tendens til å vokse tilbake.

Legemiddelreaksjon

Noen ganger reagerer katter på medisiner som brukes til å inokulere eller behandle andre tilstander, eller til medisiner som er foreskrevet av mennesker eller medisiner som de får i seg. Selv om de er sjeldne, er disse hudreaksjonene mest vanlige med penicillin, sulfonamider og cefalosporiner og oppstår vanligvis innen to uker. Legemiddelreaksjoner kan forårsake en rekke symptomer, fra kløe til hevelse, men hårtap er et vanlig tegn på en medikamentell reaksjon eller allergi hos katter. Den beste behandlingen er å avbryte stoffet, men snakk alltid med veterinæren din først.

Hormonelle og kjertelproblemer

Noen ganger utløses pelsktap av kjertelproblemer, spesielt når det gjelder reproduktive eller hudkjertler. Hårtap på nakken er et tidlig varselsymptom på hormonell ubalanse hos katter. Behandling er hormonbehandling av en veterinær.

Sebaceous adenitt, en tilstand som involverer oljeproduserende kjertler under huden, er sjelden hos katter, men kan føre til hårtap og skalaer på hode og nakke. Tilstanden behandles med spesielle sjampoer eller steroider.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundemenneske passer katt i en dag (September 2024).

uci-kharkiv-org