Hvordan rense tåremerker fra øynene til en malteser og en Shih Tzu

Pin
Send
Share
Send

i bichon maltesisk valpebilde av Lombok fra Fotolia.com

Tåre flekker er vanlige hos hunder, spesielt mindre raser som maltesisk og shih tzu. Hvis pooches dine har tåre flekker, er det mange måter å rengjøre dem og forhindre at nye dannes.

Trinn 1

Rengjør tåreflekkene til hundene dine med en hydrogenperoksidløsning. Bland en del hydrogenperoksid med 10 deler rent vann i en kopp. Påfør løsningen med en bomullspinne under maltesisk og shih tzus øyne en gang om dagen for å fjerne eksisterende flekker.

Steg 2

Legg en teskje hvit cider eddik til hundenes drikkevann for å behandle tåreflekkene. Hvit eddik endrer pH i hundenes tårer, noe som hindrer at bakterier dannes i pelsen under øynene. Hvis hundene dine ikke liker smaken til å begynne med, gi dem 1/2 ts og gradvis jobb opp igjen til 1 ts.

Trinn 3

Ta din maltesiske og shih tzu til groomeren for å trimme når håret rundt øynene blir for langt. Langt hår kan fange øyesekresjoner som kan føre til tårefarging. Det er best å overlate dette til en profesjonell, slik at du ikke ved et uhell skader kjæledyrets delikate øyne.

Trinn 4

Kjøp litt reseptfri tårefjerningsmiddel for hunder. Sørg for at du leser og følger instruksjonene på etiketten nøye før du bruker dem under øynene til hundene dine. Det er mange merker du kan velge mellom i din lokale dyrebutikk.

Trinn 5

Forhindre at tåreflekker dannes på malteseren din og shih tzu med litt mineralolje. Legg en liten mengde olje på en vattpinne og påfør den en gang om dagen på pelsen under hundenes øyne. Mineralolje er trygt å bruke og holder øyeutsnitt i å samle seg i kjæledyrets pels som kan forårsake tåreflekker.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Grooming Guide - How to Groom a Shih Tzu #2 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org