Vanlige liftere i et revakvarium

Pin
Send
Share
Send

Å ha et revakvarium kan være vanskelig og følsomt. Å legge til en ekstra skapning kan forstyrre balansen i økosystemet du har opprettet, og du kan gjøre det uvitende. Når du legger til levende stein i akvariet ditt, kan noen vanlige haikere prøve å gjøre tanken din til sitt hjem.

Ormer

Alle slags ormer kan haike inn i akvariet ditt. Noen av dem er ufarlige, mens andre krever fjerning for de andre skapningene dine. Fjærstøv og spionidorm er to former for tuborm som ofte hitchhike. Begge disse artene er ufarlige for tanken din. Børsteorm, som ser ut som tusenbein, er en annen vanlig hitchhiker; også disse er ufarlige - eller til og med fordelaktige - for en revetank. Klare flatorm er generelt ikke noe problem, men røde flatorm reproduserer raskt og kan ta over en tank.

Reke

Reker er en annen av de viktigste konkurrentene som kommer og kryper ut av ny live rock og inn i tanken din. De to hyppigste reker er pistolreker og mantisreker. Pistolreker - og de fleste andre arter av reker - er fredelige og utgjør ingen trussel for tanken din. Mantis reker er en annen historie. De er svært rovdyr og vil ikke nøle med å drepe og spise fisk og virvelløse dyr i tanken din. De er svært ettertraktede for arterstanker, så du bør være i stand til å enkelt finne haikere dine nye hjem.

Snegler

Hvis du har liftsnegler, bør du passe deg. De vanligste artene som sannsynligvis vil komme seg inn i tanken din, for eksempel solur eller pyramidesnegler, er rovdyr og usikre for revet. Imidlertid er noen sneglearter perfekt godartede, for eksempel Stomatella varia og collumbellid snegler. Hvis du er usikker på hvilken type snegle du har, kan du konsultere noe pålitelig referansemateriale eller spørre råd fra en akvarieekspert.

Krabber

Som regel er bare commensal krabber - de som har et gjensidig fordelaktig forhold til en annen organisme i tanken din - trygge for å oppbevare i et revakvarium. Andre arter kan være for rovdyrende eller ødeleggende. Du bør også se opp for krabber som til slutt vil bli for store. Porselenkrabber og akrokrabber er to vanlige revvennlige arter.

Andre vanlige haikere

Ungt pigghuder, som sjøstjerner og sjøagurker, haper ofte i stein. Noen av disse artene er egnet, mens andre er for aggressive, for store eller potensielt giftige. Gjør leksene dine før du bestemmer deg for å beholde en. Svamper er en annen vanlig forekomst, men er ikke noen trussel mot en revetank. Se opp for havanemoner, da haikearter vanligvis ikke er egnet for revakvarium. Dessverre er det ingen måte å sikre at en levende stein ikke inneholder haikere.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Deadlift Form: Conventional vs. Sumo. Jim Stoppani, PhD (Kan 2024).

uci-kharkiv-org