Hvordan håndtere en liten, lykkelig og knurrende hund

Pin
Send
Share
Send

Små hunder har store personligheter. De kan være søte og kosete og noe grusomme praktisk talt samtidig! Hvis hunden din har den Jekyll- og Hyde-kvaliteten, fortvil ikke. Med forståelse og trening kan du dempe hundens tendenser til å gape og knurre før denne oppførselen eskalerer til å bite.

Identifisere et problem

Den søte lille hunden din kan være sentrum i din verden og den beste vennen du noen gang har hatt, men alle hunder må lære seg gode manerer. Små små hunder kan være ofre for sin egen søthet; noen eiere ser dem som leker og tilbehør i stedet for hunder som trenger trening. Men små hunder trenger disiplin, inkludert forståelsen av at en stillingskommando ikke betyr mer bjeffing. Vil du la Doberman kjefte på døra? Himmel, nei. Så se din Yorkie i en pund på 80 pund og insister på at han adlyder dine kommandoer. Selv om bjeffing og knurring er naturlig oppførsel, er det ikke naturlig at hunder blir sprø når besøkende kommer hjem til deg eller når postbudet ringer.

Starter

Hunder bjeffer av mange grunner, så for å stoppe uønsket bjeffing må du bestemme hvorfor hunden har blitt et problembarker. Hunder reagerer på stimulering som kan være i eller utenfor hjemmet ditt. Åpenbart er banking og dørklokker sterke signaler. Du vil kanskje legge merke til at hunden din har hatt svaret på lignende lyder, som gryter som banker på kjøkkenet eller bjeller som ringer på TV. Andre signaler er ikke så åpenbare, som lyden av kjente biler som kommer nedover gaten, andre hunder som går forbi huset ditt eller katter som danser på gjerdet ditt.

Å lære hundene å "stille"

Når hunder bjeffer uhensiktsmessig, prøver de fleste eiere å stille dem, med betryggende coos og stryking. Dette forsterker bare bjeffingen, og gjør hunden mer sannsynlig å bjeffe igjen. Hvordan stopper du kjeftingen? Lær hunden din å stille. Når hunden bjeffer, be ham eller henne om å stille, og hvis bjeffingen fortsetter, svar med en rettelse. Du må være fast, og korreksjonen må være noe hunden ikke liker. Tenk på en skarp kommando, parret med en annen høy lyd, for eksempel den som taster, en skraller kan eller plystre for å stoppe bjeffingen.

Utover vaner

Mest yapping er et resultat av vaner, og kan enkelt korrigeres. Derimot; bjeffing, knurring og til og med bitt kan forholde seg til underliggende atferdsproblemer. Hunder (spesielt små hunder) kan være aggressive eller redde, og deres reaksjon på miljøet kan vises i forskjellige atferdsproblemer. Atferdsterapi kan være i orden, og du bør rådføre deg med en kvalifisert dyreatferdsmann eller dyktig hundetrener for råd. Din veterinær eller lokale dyrehjem kan være i stand til å henvise deg til noen dyktige i å løse atferdsproblemer. Ikke forsink; lykke er rett rundt hjørnet!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: jeg har fått verdens søteste hund! - sophie elise (Kan 2024).

uci-kharkiv-org