Hva er forskjellen mellom kattunge og kattemat?

Pin
Send
Share
Send

Kattunger er ikke bare små versjoner av katter; de vokser babyer som trenger mer næringsstoffer og kalorier enn sine voksne kolleger. Inntil den lille fyller 1 år, gi ham kattunge mat.

Leseetiketter

Mat formulert for kattunger angir på etiketten at de er designet "for vekst og reproduksjon", mens mat for voksne sier at de er for "voksenvedlikehold." Etikettene bør også være oppmerksom på at produsenten har fulgt næringsprofilene designet av Association of American Feed Control Officials. Dette sikrer at de vil gi tilstrekkelig ernæring til pusen din basert på livsstadiet hans. Disse matvarene kan gi en voksende pus med den ernæringen han trenger basert på bevis fra kliniske tester og studier. De for voksne gir din lodne kompis akkurat nok av ingrediensene han trenger, uten å overbelaste ham på de han ikke gjør.

Protein og fett

En av de største forskjellene mellom mat designet for kattunger og de som er designet for voksne kattunger, er andelene av proteiner og fett de inneholder. I følge US Food and Drug Administration, må kattunge mat inneholde minst 22 prosent protein og 8 prosent fett. Voksne kattemat inneholder minst 18 prosent protein og 5 prosent fett. De ekstra aminosyrene og essensielle fettsyrene i disse ingrediensene hjelper til med sunn vevsvekst for den lille. Kattunger som ikke får i seg nok protein, vil ikke utvikle seg ordentlig, og derfor inneholder mat til dem større mengder av det, ifølge Catster. Voksne, derimot, trenger ikke disse overflødige næringsstoffene i kostholdet sitt, selv om de ikke nødvendigvis er skadelige for dem, ifølge "Starter riktig med den nye katten din: En komplett guide."

Vitaminer og mineraler

Kattunge mat inneholder høyere mengder vitaminer og mineraler for å støtte sunn beinvekst og tenner, ifølge Purina. Mineraler som kalsium og fosfor er inkludert i større mengder for kattunge mat, ifølge FDA. Disse mineralene er nødvendige for sunn vekst. Voksen kattemat inneholder færre av dem fordi de ikke lenger er nødvendige for vekst. Faktisk kan for mye av dem være skadelige for voksne, ifølge Virginia-Maryland Regional College of Veterinary Medicine. På grunn av disse ernæringsforskjellene, bør bare kattunger mates mat designet for dem.

Kalorier

Kattunger trenger opptil tre ganger flere kalorier enn voksne kattunger, ifølge WebMD. De økte proteinene og fettene i kattunge mat gir ungguttene de ekstra kaloriene de trenger for sunn vekst. De får også 30 prosent av energien fra den større mengden protein, fett og kalorier. Kattunger har små mager, så maten må pakkes tett med mer kalorier enn voksen mat har. Selv om dette er sunt for veksten, kan fedme føre til kattemat som regelmessig blir gitt til voksne.

Hensyn

Gi katten din riktig mat for livet, slik at han opprettholder en sunn vekt og utvikler seg ordentlig som baby. Mens noen matvarer hevder å være passende for alle livsfaser, spesifiserer AAFCO-anbefalingene kun fôringsretningslinjer for kattunger, gravide eller ammende mødre og voksne kattunger, ikke en fangstkategori. Kattunge mat, i tillegg til forskjellene i ingredienser, har også en tendens til å ha en mykere konsistens for hermetikk og mindre kibblebiter for tørre. Dette gjør dem lettere for din lille fyr å tygge og fordøye enn en voksen mat. Når den lille når 1 år, kan du bytte ham sakte til en voksen mat for å imøtekomme hans skiftende ernæringsbehov.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Spinn. Hund vs katt. Veihjelp (Juni 2024).

uci-kharkiv-org