Hva er forskjellen mellom hermetisert hundemat og hermetisert kattemat?

Pin
Send
Share
Send

Hermetisert kattemat og hundemat kan se ut og til og med lukte det samme, noe som fører til at du antar at de inneholder identiske eller veldig like ingredienser. Tross alt, hvorfor ville det ikke være greit å servere gourmetlaks, velsmakende lammegryte eller saftig kylling kjæledyrmat til begge dine små kjære?

Vitaminer og mineraler

Etter litt lys etikettlesing mens du står i dyrefôrgangen, vil du lære at prosentandelen som er oppført på bokser med kattemat og hundemat varierer. Dette indikerer at kattemat og hundemat er formulert for å oppfylle artsspesifikke ernæringskrav. Katter og hunder trenger og metaboliserer forskjellige mengder av forskjellige vitaminer og mineraler. Hunder er i stand til å syntetisere visse essensielle syrer og vitaminer, som vitamin A. Hunder omdanner vitamin A fra beta-keroten i frukt og planter, mens katter må få disse næringsstoffene fra dyrevev i kostholdet.

Både hunder og katter trenger kalsium og fosfor i kosten, og mens de trenger forskjellige mengder, øker deres behov under vekst, graviditet og amming, og kostholdet deres bør gjenspeile dette.

Protein og fett

De fleste etiketter for kjæledyrmat viser prosentandelen av protein og fett. Mange forskjeller blir tydelige når du bruker dyrebar fritid til å sammenligne innholdet på hver etikett. Kattemat inneholder mer protein og fett enn hundemat. Noen forskere mener at den primære forskjellen mellom katter og hunder er at katter er sanne kjøttetere hvis kosthold skal bestå av kjøtt og kjøttprodukter, mens hunder er altetende som kan eksistere i en diett som kombinerer kjøtt og planteprodukter. Imidlertid, selv om hunder kan fordøye og metabolisere både plante- og animalsk mat, er de fremdeles kjøtteter og trenger kjøtt for å trives.

Karbohydrater

Å gi karbohydrater i kattens diett er ikke viktig så lenge hun får nok protein og fett. Mens noen mennesker ikke anser andre matvarer enn kjøtt og bein som nødvendige for hunder, kan karbohydrater fra fordøyelige eller oppløselige fibre, for eksempel betemasse, være nyttige for fordøyelsen og for å opprettholde god avføringskvalitet. På den annen side kan for mye råfiber i kattemat være skadelig og kan øke fekal produksjon, endre mikroflora i tykktarmen og forstyrre gjæring, glukoseabsorpsjon og insulinproduksjon, og redusere fordøyeligheten i dietten.

Taurin

Taurin, en aminosyre som finnes i kroppsvev, er viktig for sunt vedlikehold av kjæledyrets hjerte, netthinnen, galle og noen aspekter av reproduksjon. Det er viktig at denne aminosyren er tilstede og balansert i mat matet til katter. Katter kan ikke produsere sin egen taurin og trenger å spise kjøtt for å få tak i det. Uten taurin kan de oppleve hjerte- og luftveisproblemer, samt blindhet. Hunder kan syntetisere taurin fra tilstrekkelige mengder aminosyrer i kroppen, så taurinmangel er ikke et problem for de fleste hunder. Imidlertid kan noen hunderaser, som Newfoundlands og cocker spaniels, ikke metabolisere taurin riktig og kan utvikle et forstørret hjerte med mindre de får taurin direkte fra kosttilskudd eller mat.

Ulike matvarer for hunder og katter

Mange katter vil ikke spise hundemat. Katter mener maten deres ikke bare er forskjellig fra hundemat, men overlegen. De fleste hunder, derimot, tror alt som kommer ut av en boks er spiselig, sannsynligvis deilig og definitivt laget for hunder. Faktum er at hermetisert hund og kattemat skal formuleres på en måte som smaker godt for følgesvennen din og inneholder viktige ingredienser og næringsstoffer som hunden eller katten din trenger for å vokse, holde seg sunn og trives.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundeleke på tur (September 2024).

uci-kharkiv-org