Forskjeller i Bench & Field Springer Spaniels

Pin
Send
Share
Send

Hvis du trodde at alle Springer Spaniels var like, vær klar for en stor overraskelse: den engelske Springer Spaniel har vært to raser i nesten 70 år! Mens alle Springers går tilbake til lignende britiske bestand, har oppdrettere med jakthunder og de med benkehunder hatt forskjellige mål i løpet av de syv tiårene.

Temperament og atferd

En benk Springer Spaniel er vanligvis mer avslappet enn en feltavlet hund. Hun må tåle å bli berørt av andre og i nærvær av mange hunder. I likhet med feltet Springer, må hun tåle høye lyder - men ikke nødvendigvis pistolskudd! Feltet Springer er også avlet for å handle mer uavhengig enn benken Springer, gitt at hun skal jobbe vekk fra eieren mens hun jakter eller i feltforsøk.

Utseende

Alle benkehunder må oppfylle et sett med skriftlige kriterier, kjent som en "standard". American Kennel Club og United Kennel Club standarder beskriver en hund som "ser ut som" en jakthund, men som også har stil og skjønnhet. Standardene gjør mye av benkhundens pels, og beskriver dens tetthet, bølgelighet, overflod og til og med hvordan den er trimmet. Benken Springer Spaniels er vanligvis en mørkfarget hund som primært er lever og hvit eller svart og hvit, selv om blågrå eller leverroan (brune hår blandet med hvitt) er akseptabelt. De fleste benkfjærene har forankret haler og er tunge, med dype kister og kropper litt lengre enn hunden er høy på skuldrene.

Feltet Springer har en kortere og wavier frakk. Mens benkehunden krever hyppig pleie for å holde den store frakken ren og uten floker, er Springer's pels egnet til å kreve liten eller ingen pleie. Denne egenskapen er en klar fordel i et travelt hjem! Mange felthunder er primært hvite, med flekker i de samme fargene som er akseptable i benkehundene. Felthunder har kortere ører og leppene deres henger ikke så mye. Felthunden kan også ha en forankret hale, men den er vanligvis en lengre dock enn en benkhund.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Dressage springer spaniel #1 (Juli 2024).

uci-kharkiv-org