Forskjeller i mannlige og kvinnelige Opaline Gourami

Pin
Send
Share
Send

Opaline gouramis er en fargevariasjon av Trichopodus trichopterus. De er også kjent som tre-flekk, blå eller marmorert gouramis. Fysiske kjønnsforskjeller er subtile, atferdsmessige ikke så mye.

Størrelse og farge

Vilde mannlige gouramier er sterkere farget enn kvinner, det er også menn av de opprinnelige stammene som er tilgjengelige i kjæledyrhandelen. Ikke så med nyere stammer som opalinegouramien. Disse karene blir ikke avlet så mye for fargen som for den iriserende glansen som dekker skalaene deres. Hannene kan være mer levende farget, men forskjellen er subtil, og du vil sannsynligvis bare merke det hvis du allerede vet hvilken av fiskene dine som er hanner og hvilke som er kvinner. Hannene er litt større enn kvinner, men størrelsen kan være villedende på grunn av alder og individuelt næringsinntak.

Dorsal Fin

Ryggfinnen bedrar ikke. Ryggfinnen er den på toppen av fiskens rygg. Spissen av hannens ryggfinne kommer til et punkt. Kvinnens ryggfinne ender i en mer avrundet kurve.

Anal Fin

Hvis du fremdeles ikke er sikker på hvilken fisk som er hvilken, sjekk ut analfinnen. Dette vedhenget er finnen som går langs magen til gouramien din. Hannene er mer spisse, hunnene er rundere. Kvinner har også et litt bredere rom mellom anale finner og haler for å imøtekomme deres mer utpreget, eggbærende kapper.

Oppførsel

Det er ingen feilaktige mannlige opaline gouramis og kvinner i henhold til oppførsel. Menn er ikke bare aggressivt territoriale, de er fylt med foreldrenes følelser og pleie følelser mot opaline gourami-egg. Hvis du tilfeldigvis har en hann og en kvinne, og forholdene er riktige for avl, vil hannen bygge et boble rede nær overflaten uten å spytte. Når han klarer å få kvinnen til å legge eggene i dette reiret, vil han jage henne bort og pleie eggene kjærlig til de klekkes. Mor blir nødt til å flytte ut når jakten begynner, siden stresset fra det nye gourami-foreldre - det vil si de konstante angrepene - kan vise seg å være dødelig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Species Spotlight. Honey Gourami (Kan 2024).

uci-kharkiv-org