Hvordan få en Doberman Pinscher til å oppføre seg

Pin
Send
Share
Send

Avlet som vakthund, skremmer den atletiske, kraftige Doberman pinscher noen mennesker. Hvis du veileder ham med et fast, mildt lederskap, vil han følge dine ønsker som en trofast venn.

Lær etikette

Trinn 1

Etabler deg selv som leder av pakken med jevn dominerende oppførsel. Ikke la valpen din kontrollere boarealet ditt ved å blokkere døråpninger, hoppe på møbler eller komme i veien under forberedelsen av middagen. Dobermans fyller instinktivt ethvert kraftvakuum, så gjør det klart at du er alfaen.

Steg 2

Lær den grunnleggende sit-kommandoen. Klipp en bånd til kragen og ta slakk på båndet med en hånd. Ta tak i en liten godbit i den andre hånden. Hold godbiten nær nok til nesen slik at han kan lukte den, men ikke la ham spise den. Tegn godbiten litt over nesen og deretter langs toppen av hodet. Han bør følge godbiten med nesen til haken er oppe. Fortsett å flytte godbiten tilbake til bakbenet bretter seg sammen. Gjenta denne øvelsen flere ganger daglig til han følger hånden din uten godbit. Insister på at Dobie sitter før han spiser, får en godbit, starter et spill eller går utenfor.

Trinn 3

Hold Doberman opptatt. Dobermans ble avlet som brukshunder, så de trenger formål. Uten et produktivt fokus for energien, har de en tendens til å bjeffe, grave og finne ondskap. Forsyn din Doberman med en rekke tøffe tyggeleker for å gnage. Skjul godbiter eller leker rundt i rommet eller ute i hagen og send ham på jakt for å finne dem.

Trinn 4

Gi Doberman mye positiv oppmerksomhet. Denne rasens harde lojalitet trenger gjengjeldelse. Dobermans som er alene i lange perioder, er mer sannsynlig å utvise tvangsmessig oppførsel som flanksuging og overdreven slikking. Sett av en periode hver dag for lek.

Trinn 5

Gi rikelig med mosjon, og om mulig en stor inngjerdet hage for valpen din å løpe i. En energisk natur er en del av rasestandarden, og din Doberman trenger minst 30 minutters aktivitet to ganger om dagen, ifølge Doberman Pinscher Club of Amerika. Jo mer trening han får, desto roligere og mer trenbar blir han.

Trinn 6

Unngå dragkamp, ​​jakt på spill eller andre konkurransedyktige aktiviteter som kan oppmuntre til aggressiv oppførsel hos Doberman. Henting, flygende disk og andre kaste spill gir muligheter for samarbeid som er mer passende for rasen.

Trinn 7

Sett opp en stor kasse i et område der valpen din vil ha mye selskap. Kast en liten godbit i kassen og oppfordre ham til å følge godbiten inni. Bli hos ham og snakk med ham mens han er inne, og av og til gi ham en annen godbit. Gjenta denne øvelsen daglig til han begynner å gå inn i kassen på egen hånd og bruke den som et hvilested og hi. Ikke bruk kassen til å isolere eller straffe Doberman; heller bør det være hans trygge sted hvor han kan ha stille tid.

Trinn 8

Korriger Dobermans oppførsel med konsistens, tålmodighet og kjærlighet. Beløn ​​god oppførsel med godbiter og vennlige ord.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Which is best? German shepherd vs Doberman pinscher. comparison. Tamil (Juli 2024).

uci-kharkiv-org