Hvilken hunderase har de lengste hundevippene?

Pin
Send
Share
Send

Verdensrekordholderen for den lengste øyevippene er Prince Albert, en Lhasa apso fra Saskatoon, Saskatchewan, Canada. Lhasa apsos er genetisk disponert for lange vipper for å holde det lange håret fra å falle i øynene.

Hvorfor har noen hunder lengre vipper?

Som deg har en hund øyevipper for å beskytte øynene mot rusk, partikler og støv. I motsetning til deg bestemmes øyenvippelengden til en hund av lengden på pelsen. De fleste hunder har korte vipper. For langhårede valper holder lange vippene strengene borte fra ømfintlige øynene.

Hvilke raser har de lengste vippene?

Ingen spesifikk rase er kjent for å ha de absolutt lengste vippene. En rekke langhårede raser er genetisk disponert for lange vipper. Disse rasene inkluderer store hunder, som den gamle engelske gjeterhunden og små hunder som malteserne. Cocker spaniels er kjent for lange vipper. Faktisk hadde Buddy, en cocker spaniel fra Michigan, verdensrekorden for den lengste øyevipper før prins Albert gjorde det.

Korthårede raser med lange vipper

Svært få korthårede hunder har lange vipper, så hvis poochen din gjør det, kan du regne deg blant de heldige. Noen ganger kan en korthåret hunds størrelse og form føre til at øyenvippene ser lenger ut, selv om de er av gjennomsnittlig lengde. For eksempel har engelske bulldogger skvisete, rynkete ansikter som bidrar til at vippene deres skiller seg ut.

Lang øyenvippestell

Håret rundt hundens øyne skal trimmes eller styles regelmessig, for å forhindre at de lange vippene blir fanget og viklet inn i håret. Det er viktig å holde håret utenfor øynene til hunden din, selv om de har lange øyevipper, fordi et enkelt hår kan klø på overflaten av øyet og forårsake smerte for kjæledyret ditt. Det er opp til deg å bestemme om du vil trimme vippene til hunden din eller la dem vokse. La en groomer eller veterinær gjøre det. Trimming av øyevipper krever største forsiktighet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Seletilpassing og Kløv (Juli 2024).

uci-kharkiv-org