Hundallergi og gamle engelske fårehunder

Pin
Send
Share
Send

Det er vanskelig å ikke bli forelsket i en gammel engelsk gjeterhund. Han er en stor, hårete, klønete klovn med bjørnens gangart. Hvis du eller familiemedlemmer er allergiske mot hunder, er ikke den gamle engelske gjeterhunden det beste valget. Andre hunder av stor rase kan bedre passe deg.

Old English Sheepdog

Gamle engelske fårehunder ble avlet til flokken og sauer til markedet. I følge American Kennel Club ble halene til disse hundene forankret for å bevise deres arbeidsstatus, noe som gjorde dem skattefrie. Moderne hunder har fremdeles det gjeterinstinktet, slik at de kan prøve å flokk barn og husdyr. Gamle engelske fårehunder trenger ganske mye trening. Denne rasen er for energisk til å leve i leiligheter, med regelmessig tilgang til en inngjerdet hage. Å la hunden være ute i godt vær, så lenge noen er hjemme, reduserer også allergener i huset.

Pleie

The Old English Sheepdog Club of America gjør det klart: Rasen krever minst tre til fire timers pleie per uke. Det er mye arbeid for den gjennomsnittlige hundeeieren. For personer med allergi kan det være umulig uten å ta medisiner på forhånd. Selv med grundig, profesjonell stell, vil du finne hundehår på klærne, møblene, kanskje maten din, hvis du deler hjemmet ditt med en gammel engelsk sauhund.

Allergisikring

Hvis du allerede har en gammel engelsk gjeterhund i livet ditt, kan du senke, men ikke eliminere allergirisikoen. Så mye som du elsker hunden din, ikke la ham sove på soverommet. Kjøp en støvsuger av høy kvalitet som er designet for å suge kjæledyrdand, og bruk den ofte. Hvis det er mulig, hold hunden din ut av teppebelagte rom i hjemmet ditt; eller erstatt tepper med tregulv eller fliser. Bade din gamle engelske gjeterhund regelmessig for å redusere flass. Spør legen din om allergenimmunterapi, en serie med desensibilisering, kan hjelpe deg.

Egnede raser

Hvis du leter etter en stor rase som OES som kan være mer kompatibel med allergikere, finnes det flere alternativer. Standardpudelen modnes på omtrent 21 tommer på manken og veier mellom 45 og 65 pund. Pudler kaster ikke som de fleste hunder, og deres tett krøllete hår plager ikke noen personer med følsomhet. De vil kreve regelmessige turer til groomeren. Andre muligheter anbefalt av American Kennel Club inkluderer irsk vannspaniel, som bare er litt større enn standardpudelen; den portugisiske vannhunden, omtrent like stor som standardpudelen, og den litt mindre Kerry blue terrier.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Sådan behandler du bistik ved en allergisk reaktion (Juni 2024).

uci-kharkiv-org