Hva er Dog Dander?

Pin
Send
Share
Send

Hunder bringer mye glede og latter inn i livet til folket sitt med sine dumme narrestreker og søte valpehundøyer. Dander kan utgjøre allergener for mennesker, men det betyr ikke at du må skilles med din beste venn, selv om du er allergisk mot hans dander.

Dander Basics

Dander er, i et nøtteskall, skalaer av død hud som hunden din konstant kaster bort og slår av. Dette er en naturlig prosess. Dander hans kan inneholde proteiner som forårsaker allergi. Disse allergifremkallende proteinene kan også finnes i spytt, talgceller og urin. Dander finnes i et bredt utvalg av husdyr i tillegg til hunden din. Katter, gnagere, kaniner, marsvin og fugler kaster alt flass.

Dander and Allergy Myths

Dander finnes i dyrehår, men dyrehår i seg selv forårsaker ikke allergi. Lengden på pelsen på hunden din vil ikke redusere mengden av skitt som kastes, og det vil heller ikke forhindre at allergier oppstår hos mennesker. Noen hunder, for eksempel pudler, som noen ganger er klassifisert som allergivennlige, kan utgjøre mindre allergirritasjon hos mennesker, men det er ingen garantier. Ingen hund er helt allergivenlig. Noen hunder kan være mindre sannsynlig å forårsake allergi hos folket sitt, men det er ofte på individuell basis. Du må tilbringe tid med hunden for å vite om du vil få en allergisk reaksjon eller ikke.

Avtagende dander

Hvis dander er den skyldige i din husstand for allergiproblemer, kan du be veterinæren din om å foreskrive en sjampo som kan brukes på hunden din en gang i uken uten at han får tørr, kløende hud. Veterinæren din kan også foreslå et produkt du kan tørke av hunden din med, som fungerer for å forhindre at skam bygger seg opp. Du kan tørke ham med dette fra tid til annen for å hindre at skitten kommer inn i huset mellom badetiden. Pensle hunden din ofte og gjør det utendørs. Børsting utendørs vil forhindre at mer flass kommer inn i hjemmet ditt. Hold øye med dermatitt. Tegn på dermatitt vil omfatte irritasjon, rødhet og overdreven flassende hud. Hunden din kan også klø og skrape mer enn normalt.

Husholdning Dander Tips

For å holde huset rent og dandert, vil det kreve litt ekstra innsats, men ta en titt på Max, så blir du påminnet om at det er verdt innsatsen. Støvsug ofte, og om mulig, bruk et HEPA-filter. De jobber for å redusere allergener i miljøet. Velg kjæledyrsengetøy som er vaskbare, og vask dem ofte for å bli kvitt dander. Støv gjennom huset med jevne mellomrom for å eliminere dander som kan ha slått seg ned i miljøet. Det kan også være lurt å investere i en HEPA luftrenser. Husk å bytte filter regelmessig.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 5 Tips for Managing Pet Allergies. How to live with a pet youre allergic to (Kan 2024).

uci-kharkiv-org