Hundemat for hunder med følsomhet

Pin
Send
Share
Send

Mange hunder har følsomhet, selv om de ikke liker å snakke om dem - blir slått av de andre hundene. Så du må se etter ledetråder.

En oversikt over matfølsomheter

Følsomhet overfor matvarer kan manifestere seg på en rekke måter. Hunden din kan bryte ut på hete steder eller slikke sår, lide av ødem i leppene, oppleve kroniske gjærinfeksjoner i øret eller fordøyelsesbesvær med tilhørende flatulens, gagging, oppkast eller diaré. Matallergier er ikke det samme som matintoleranse eller følsomhet, men noen ganger er symptomene de samme. En sann matallergi forårsaker en nedsmelting av immunsystemet der immunforsvaret sender ut signaler om at noe angriper og må være inneholdt. En matallergi kan forårsake anafylaktisk sjokk, hevelse eller et utbrudd av candida eller gjær. Matintoleranse eller sensitivitet forårsaker vanligvis fordøyelsesproblemer eller magesmerter, men kan også forårsake kløe og riper.

Følsomheter forårsaket av allergier

Hvis matfølsomheten er en sann allergi, er det viktig å finne ut hva den skyldige er og finne en mat som ikke vil utløse et fullverdig allergiangrep. Når et dyr er allergisk mot et bestemt stoff, skal det ikke mye til for å gjøre ham syk. Hvis hunden din lider av kroniske øreinfeksjoner, kløe hvor som helst på kroppen, uopphørlig slikking av potene eller bakenden, har gastrointestinale problemer eller rennende avføring, kan det muligens være matallergi. Noen hunder er genetisk disponert for matallergi. De vanligste matvarene for allergi inkluderer biff, meieriprodukter, inkludert egg, hvete, kylling, lam, svinekjøtt, soya, kanin og fisk. Mange hunder er allergiske mot mer enn en ingrediens. Den eneste måten å være sikker på om hunden er allergisk mot maten, er å ta ham av all mat og starte et nytt diettregime med noe nytt. Dette kalles en eliminering diett. Veterinæren din vil gi deg beskjed om å begynne hunden din på et nytt kosthold, og sakte introdusere mat til allergien er utløst.

Hypoallergen mat

Det er en hel bransje viet til å hjelpe allergiske hunder med å leve bedre liv. Det er hundemat laget av alle slags dyr, inkludert kenguru, bøffel og yak. Det finnes også reseptbelagte dietter som endrer måten proteinet blir laget på og hvordan det samhandler med kroppen. Mange hundeeiere finner lettelse for hundene sine etter en periode med prøving og feiling. Når du har funnet riktig mat, er det veldig viktig for alle familiemedlemmer å være ombord med de nye kostholdsbegrensningene. Det gjør ikke for deg å bruke penger på et førsteklasses fisk- og potetdiett bare for at onkel Bernie gir ham hundekjeks som inneholder biff eller hvete.

Matintoleranse

Allergier og matfølsomheter som ikke er relatert til allergi, har kanskje ikke de samme årsakene, men mange ganger er symptomene de samme. Hvis veterinæren din har utelukket en matallergi, må du neste gang se på hva som er i hundens mat som kan forårsake opprørt mage. Hvis hunden din lider av vekttap, mangel på appetitt, gastrointestinale problemer og flatulens, er det mulig at han har en reaksjon på en av de mange rare ingrediensene som finnes i kommersiell hundemat. Bortsett fra dårlig kjøtt av lav kvalitet, er det fargestoffer, dufter, krydder og konserveringsmidler tilsatt, slik at maten ser ut til å være velsmakende for eieren. Imidlertid, ifølge Dr. Lorrain Kassarjian, en veterinær i Sør-Florida, "Disse tilsetningsstoffene hjelper ikke hunden i det hele tatt, og kan i noen tilfeller forårsake mye mageproblemer. Ikke fall for de søte figurene og fargene, de bare blåse opp prisen på en allerede overpriset hundemat av dårlig kvalitet. " Hjemmelaget mat, rå mat dietter og premium dietter med bare noen få organiske ingredienser er nyttige i diagnostisering og behandling av matfølsomhet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Hundetips: Lær hunden å hilse pent på andre mennesker. Solplassen (Juli 2024).

uci-kharkiv-org