Hunden hyler under drømmer

Pin
Send
Share
Send

For å grovt sitere feil på Shakespeare, “Å sove, være i stand til å drømme; Aye, det er gni, for i den søvnen av hunder kan det oppsiktsvekkende høye ulene komme. ” Selv om vi kanskje aldri vet nøyaktig hva valpene våre drømmer om, er det helt klart verdt å rope over for noen.

Å komme inn i Drømmeland

Blant hundeeiere er det ikke uvanlig å oppdage et sovende kjæledyr som tydeligvis ser ut til å drømme, med ytre rykninger eller vokalhyler som følger med noen indre historie. Ifølge Dr. Stanley Coren, psykologforsker og hundekspert, opplever hjørnetenner de samme hjernebølgemønstrene og søvnstadiene som mennesker, inkludert den dype fasen av rask søvn i øyebevegelsen der drømmer oppstår. Gitt likhetene i hjernestruktur og funksjon, tror Coren og andre forskere at hunder - og til og med dyr så enkle som rotter - drømmer. I sin bok "Do Dogs Dream ?: Nearly Everything Your Dog Wants You to Know" bemerker Coren at mindre hunderaser har en tendens til å drømme oftere som gjør større raser.

Søvnforstyrrelser

Hunder er mer som oss som vi skjønner. I følge forskning som ble publisert i 2011 i "Journal of Small Animal Practice", kan hjørnetenner oppleve søvnforstyrrelser på en måte som den menneskelige følgesvennen deres kan. Mennesker med rask øyebevegelse søvnadferdslidelse gjør ofte fysiske bevegelser og vokaliserer under drømmer som følger med det dype stadiet av - vanligvis urørlig - rask øyebevegelses søvn. Hos hunder er rask øyebevegelse søvnadferdslidelse, forkortet RBD, preget av hyling, bjeffing, knurring, lemsking, tygging og bitt under søvn.

Fortelling like gammel som tiden

Det er så vanlig atferd at Disney-animatører festet det for mange år siden. I en rapport fra 2007 for tidsskriftet "Sleep Medicine" kjemmet forskere gjennom Disneys animasjonsfilmer og fant fire forekomster av tegneseriehunder som ble fremstilt som fysiske og vokale mens de sov, inkludert hyling, pesing, padling og spark. Bemerkelsesverdig ble alle filmene nevnt i studien utgitt før forskere formelt hadde beskrevet slik søvnforstyrret oppførsel hos mennesker eller hjørnetenner.

Behandling av alvorlig RBD

Husk at somnambulant hyling ikke er en tur i parken - det er heller ingen grunn til å filme hunden din og legge ut videoen på YouTube. Hos hunder med alvorlig RBD er søvnadferd så forstyrrende at det kan kreve behandling med orale beroligende midler for å redusere hyppigheten og intensiteten av episoder. I 2011-studien "Small Animal Practice" bemerket forskere at søvnforstyrrelser hos hunder forekommer oftere hos unge valper, med 64 prosent av de deltakende hundeeierne som rapporterer om at de er 1 år eller yngre. Hvis du mistenker en underliggende årsak til drømmetilstand i hunden din, bør du konsultere en lisensiert veterinær som kan hjelpe deg med å diagnostisere og behandle RBD.

Andre hensyn

Det er en god ide å bekrefte at hunden din faktisk sover under hylende episoder. Hyling er en vanlig måte som hunder kommuniserer, og som American Society for the Prevention of Cruelty to Animals påpeker, kan det indikere ensomhet, smerte eller sykdom. Hunder kan også hyle av plutselige lyder eller passerer sirener, så se etter eksterne årsaker til nattlig eller lurende yling.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Før du køber hund (Kan 2024).

uci-kharkiv-org