Hundens oppførsel av knurring når de møter andre hunder

Pin
Send
Share
Send

I hundenes verden er ikke alle firbente medlemmer sosiale sommerfugler som elsker å blande seg med andre hunder. Hvis hunden din ikke er en sosial fyr, kan han oppføre seg grinete og til og med si sin mening om andre hunder med en knurring. Telle dine velsignelser skjønt; knurring er ikke så ille som du tror.

Knurring er en gave

Tro det eller ei, en knurring er noe som bør verdsettes. Hvis hunden din nettopp møtte en hund og knurret, er det ikke verdens undergang. Takk heller hunden din for at du brukte det interne varslingssystemet for å unngå konflikt i stedet for å gå direkte. En knurring er en gave, og som det skal være verdsatt, forklarer Pat Miller, eier og trener av Peaceable Paws.

Følelser bak knurring

Ofte er det som kan synes å være en åpenbar manifestasjon av aggresjon, ganske enkelt stress på grunn av følelser som frykt eller angst. Knurring er en ytre manifestasjon av en indre uro. Når hunden din knurrer mot en annen hund, må du vurdere hvilken bekymringsfull hendelse som kan ha utløst den. Den andre hunden kan ha vært for påtrengende og nærmet seg for fort. Hunden din kan ha forsvart en ressurs som mat eller et leketøy. Det kan være at hunden din hadde en negativ opplevelse tidligere, var dårlig sosialisert eller rett og slett er reservert av natur.

Knurring for å øke avstanden

Knurring er et avstandsøkende signal hos hunder. Det er ment å si til den andre hunden: "Gå bort, jeg føler meg ikke komfortabel med at du kommer nær meg." De fleste hunder forstår en knurring sammen med kroppsspråket som følger med, og vil fjerne seg. Hunder er mestere i å kommunisere med kroppene sine og forsterker ofte intensjonene sine med vokaliseringer. Growling er en form for ritualisert aggresjon ment å unngå konflikt. Hvis den andre hunden ikke respekterer denne viktige forespørselen om plass, risikerer han å bli litt.

Growling er forsterkende

Siden hver gang hunden din knurrer, sannsynligvis den andre hunden beveger seg bort, blir det knurring forsterket. Dette betyr at hunden din får lindring, vel vitende om at brummen hans fikk den andre hunden til å forlate. I en lignende situasjon i fremtiden vil hunden din føle seg tvunget til å knurre igjen i håp om å få den andre hunden til å dra igjen. Skulle den andre hunden ikke gå, kan knurringen øke i intensitet, og hunden din kan til og med knipse eller lunge, som om han sa: "Hvilken del av meldingen får du ikke?"

Unngå å undertrykke knurring

Måten du konfronterer knurring på vil ha en innvirkning på hundens fremtidige samhandling med andre hunder. Hvis du for eksempel straffer hunden din for knurring, risikerer du å fjerne dette viktige varslingssystemet, og neste gang han samhandler med andre hunder, kan han oppgradere til en direkte bit. Ikke bare kan det å straffe en knurre bekrefte at dårlige ting skjer når andre hunder er i nærheten. Det er bedre måter å håndtere knurring og det mest effektive arbeidet med å endre hundens følelser gjennom kraftige atferdsmodifikasjonsteknikker, for eksempel desensibilisering og motkondisjonering.

Fjern behovet for knurring

Hvis hunden din har en historie med å knurre mot andre hunder, ta kontakt med en hundeadferdspersonell for å komme til roten til problemet. Hvis hunden din er ukomfortabel rundt andre hunder, kan det å endre avstanden mens du belønner hunden din med høytverdige godbiter så snart han erkjenner en annen hund, endre sin følelsesmessige respons. I stedet for å føle seg truet av andre hunder, kan han begynne å glede seg til dem hvis du hver gang han ser en bli en behandler. Med tiden skal knurren slukke og erstattes av lykkeligere, mer avslappet kroppsspråk.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: JEG HAR BLITT MAMMA TIL. A (Kan 2024).

uci-kharkiv-org