Hunder som ikke produserer flass

Pin
Send
Share
Send

Hundeallergi utløses av proteiner i dyrets dander, som egentlig er flass og kaste hår. Alle hunder genererer dander, men det er håret som forårsaker det virkelige problemet. Noen raser er bedre for de med allergi, ikke fordi de produserer mindre flass, men fordi de ikke kaster mye.

Hypoallergen Hype

Selv de med hundeallergi vil gjerne høre patter-patter av små poter i hjemmene sine, men den frodige kaste i mange hunderaser ser ut til å gjøre dette umulig. Mens du søker etter allergivennlige raser, vises ordet allergivennlig igjen og igjen. I motsetning til hva noen oppdrettere hevder, betyr ikke dette begrepet at en bestemt hunderase definitivt ikke vil forårsake allergiske reaksjoner, men at det er mindre sannsynlig å gjøre det. De produserer fremdeles dander, men uten kraftig kaste kommer den ikke overalt og kan være enkel å kontrollere.

Hårløse raser

Siden utgitt hår er det som forårsaker mest problem med allergier, er den mest logiske løsningen å finne en hund uten den. Selv om dette virker rart, er det noen hårløse hunderaser. Den kinesiske crested rasen har en helt hårløs kropp, med bare små dusker på hodet og føttene. Xoloitzcuintli er helt skallet, med nary en hårstrå hvor som helst. Å være hårløs vil ikke eliminere skitten de produserer, men intet hår betyr ingen kaste, noe som betyr at ingen allergiutløsere flyter fritt rundt hjemmet ditt.

Ikke- og lavskjedende raser

Ironisk nok er hunder med mest hår noen av de beste rasene for allergikere. Raser med hår som vokser konstant og må klippes regelmessig, kaster vanligvis ikke mye, i det hele tatt. Håret som faller ut, eksploderer ikke i luften med hvert rist, og holder seg i stedet blandet i pelsen til det børstes ut. Shih tzus, pudler og maltesisk er lett mot allergier, fordi håret deres ikke havner overalt for å spre dander.

Fortsett forsiktig

Bare fordi en rase skal sparke mindre dander i luften og være trygg for allergiene dine, betyr ikke det at det er det. Det avhenger av alvorlighetsgraden av allergien og gener og pels til den enkelte hunden. Besøk en oppdretter for den rasen du er interessert i, og bruk litt tid på å blande deg med pooches. Pudler kan fremdeles sende deg allergisk anfall, men shih tzus kan ikke utgjøre noen problemer. Å håndtere dander kan kreve hyppigere håndvask eller profesjonell pleie for din fremtidige hund, slik at du kan dele et hjem med en furry venn.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Starten på gå pent i bånd (Juli 2024).

uci-kharkiv-org