Foretrekker hunder å ha en annen hund for ledsager?

Pin
Send
Share
Send

Et drap på kråker, en kløkt av aper, en smell med maneter og en pakke med hunder. Til tross for uttrykket "ensom ulv" er en hund definitivt et pakkedyr.

Vilde instinkter

Ingen vet helt sikkert hvordan hunder tenker siden det er umulig å sette seg ned og snakke hjerte-til-hjerte med en, men tusenvis av mennesker har forsøkt å forstå hjernehjernen. Et universelt, grunnleggende faktum er ubestridt av alle hundeinteresserte: Hunder trenger selskap. Trenere og dyreatferdere har for det meste stolt på kunnskap fra biologer som observerer ulvesamfunn for å hjelpe hundeeiere med å forstå hundene sine og endre deres oppførsel. For at en vill hund kan overleve, er det viktig at han opprettholder et sted i flokken. Det krever en pakke for å få ned store byttedyr, beskytte huler og unger og ta vare på hverandre. En ensom hund kan ikke lett overleve og instinkt forteller ham at dette er sant. Så en ensom hund kan være engstelig, urolig og føle seg utstøtt. Det er bare ikke en naturlig tilstand for et medlem av hundearten.

Hundeselskap

Akkurat som mennesker er hunder enkeltpersoner. De har sine egne personligheter, preferanser og kompleksiteter. Som art har de en instinktiv, dypt inngrodd tvang til å samles med andre medlemmer av sin egen art. Imidlertid foretrekker noen hunder selskap av mennesker i stedet for andre hunder. Og mens hunder kan være pakkdyr, viser ny forskning at når hunder ble mer tamme, kan de ha bundet seg mer til mennesker enn med andre hunder. Dr. Stanley Coran, bemerket hundeforfatter og ekspert, diskuterer denne forskningen i en utgave av "Psychology Today" fra 2012. Studien, utført av forskere fra Wright State University og Ohio State University, involverte åtte hunder utsatt for situasjoner der de måtte velge mellom en menneskekamerat og en kullkompis. Konklusjonen fra dette eksperimentet, sier Coran, bestemte at den menneskelige følgesvennen var den klare vinneren.

Venn eller fiende

Selv om noen eksperter kan være uenige i om hunder krever "alfa" -tilstedeværelse eller ikke, eller om det å se på ulv i naturen virkelig gir verdifull informasjon om dagens tamme hunder, er de fleste enige om at hunder ikke liker å være alene. Det er en del av dyrenes natur, både menneskelig og ikke-menneskelig, å oppsøke og komme sammen med andre. Dette er grunnen til at isolasjon er en så streng straff for fanger, og å lenke en hund til et tre tilsvarer den samme straffen for en enslig hund. Enten en hund foretrekker selskap med en annen hund, et menneske eller en annen art, for eksempel en katt, er en individuell preferanse. Historier om hunder som danner allianser med elefanter, sjimpanser, kattunger og andre dyr er fascinerende og herlige, noe som fremgår av det faktum at disse historiene og videoene deles og vises av millioner og sirkuleres rundt om i verden.

Din Canine Companion

Den mest ødeleggende straffen du kan måle ut til en hund er å tvinge ham til å bli bundet utenfor å se verden gå forbi, dømt til et liv med ensom tilværelse bak et gjerde, i en kennel eller tilbringe lange, øde timer uten mental stimulering eller berikelse. Hunder fortjener og trenger så mye mer. Du viser medfølelse og empati for den hårete vennen din hvis du vurderer å få en følgesvenn til din ensomme hund. Det andre kjæledyret trenger ikke nødvendigvis å være en annen hund, men hvis du har rommet og har råd til å ta på deg en annen hund, vil du gjøre hunden din en tjeneste. Du trenger ikke bekymre deg for spørsmål om hunden din vil knytte seg til den nye hunden i stedet for deg, hunder har store hjerter og ubegrenset kjærlighet.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Lær din hund at gå pænt i snor (September 2024).

uci-kharkiv-org