Forhøyede eosinofiler hos katter

Pin
Send
Share
Send

Veterinæren din gjorde en blodtellingstest på katten din, og nå sier han at hun har forhøyede eosinofiler. Hold deg kald og ikke få panikk ennå. Tilstanden indikerer ikke nødvendigvis en fryktelig traumatisk sykdom.

Hva er eosinofiler

En økning eller reduksjon i forskjellige hvite blodlegemer vil varsle legen din om at noe hører med kattens helse. Det er forskjellige typer hvite blodlegemer som motvirker forskjellige problemer i kroppen, og eosinofiler er blant de spesifikke hvite blodcellene som har ansvaret for å håndtere autoimmune problemer, infeksjoner, allergier, astma og parasitter.

Indikasjoner på økning

Hvis veterinæren din testet katten din for å komme til bunns i symptomer som nysing, hoste, kløe, pustevansker, en uventet hudtilstand, utslipp fra øynene eller nesen, eller en kombinasjon av noen av dem, vil forhøyede eosinfiler bidra til å bekrefte diagnosen . Å finne en overflod av disse spesifikke hvite blodcellene krever ikke alltid en blodprøve. En trakealvask er en test som avslører rikelig tilstedeværelse av esoinofiler i kattens nedre luftveier hvis hun har astma.

Kreft er sjelden

Ofte er din første tanke når du hører "høyt antall hvite blodlegemer" leukemi. Men tilfeller av sykdommen assosiert spesielt med høye nivåer av eosinofiler er sjeldne. Hvis veterinæren din er bekymret for at et høyt antall hvite blodlegemer av enhver type indikerer kreft er en mulighet, vil han utføre spesifikke tester for å utelukke eller bekrefte en kreft.

Behandling av allergier og astma

På en positiv note, forhøyede eosinofiler i kattens blod indikerer vanligvis en av de mindre alvorlige årsakene, som en allergi eller muligens astma. De merkbare symptomene på hver er mye de samme, men astma er et problem med luftveiene - så med astma er det lite sannsynlig at du ser symptomer som kløe, rennende nese og rennende øyne. Det er ingen botemidler for noen av tilstandene, men det er måter å håndtere begge deler på. Du trenger ikke begynne å plotte måter å få pusen din til å bruke en inhalator; i stedet kan du administrere kattbronkodilatatorer, steroider og betennelsesdempende medisiner i pilleform eller som skudd. Allergimedisiner som antihistaminer og kortikosteroider er like lett å gi, og allergisk skudd er også et alternativ.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Når katten klorer på møbler og inventar (Kan 2024).

uci-kharkiv-org