Overdreven hoste i mops

Pin
Send
Share
Send

Jeg har et vakkert mopshundbilde av John Steel fra Fotolia.com

Det er opprørende å se mops din i nød. Hvis mops din begynner å hoste, hør på ham, og ta ham med til veterinæren.

Kollapsert luftrør

Tracheal kollaps eller innsnevring er en medfødt tilstand som ofte ses hos små hunder som mops. Den særegne hostelyden en mops gir hvis han har denne tilstanden, sammenlignes vanligvis med den lyden som gjess gir, eller med et barn med kryss. Du må ta ham med til en veterinær, som vil undersøke luftrøret hans ved hjelp av forskjellige diagnostiske verktøy som fluoroskop, røntgen og endoskop.

Luftrøret består av bruskringer. I berørte mops er brusken svakere enn vanlig, og over tid flater normal pust ringene og forårsaker innsnevring eller kollaps.

Standardbehandlinger for tilstanden er hostedempende midler, bronkodilatatorer, betennelsesdempende medisiner, steroider og noen ganger beroligende midler for å holde mops fra overspenning som kan gi hoste. Hvis veterinæren ikke kan håndtere tilstanden med medisiner, kan han anbefale kirurgi.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Et betydelig antall mops er rammet av kronisk obstruktiv lungesykdom. På grunn av deres forkortede luftveier er denne tilstanden vanskeligere for mops enn for mennesker. På det mest grunnleggende er kronisk obstruktiv lungesykdom en hindret luftvei, med hoste, hvesende og gurglende lyder som typiske symptomer. Miljøfaktorer som røyk, støv og kjemiske irriterende stoffer er eksterne årsaker til sykdommen.

En langstrakt myk gane er den vanligste årsaken til kronisk obstruktiv lungesykdom hos en mops, men et hovent strupehode, forstørrede mandler, smale nesebor og astma kan også forårsake det. En mops med astma har vanligvis en kronisk hoste. Hoste og gagging av slim er ofte tegn på kronisk obstruktiv lungesykdom, kombinert med sterkere enn normal pust.

Kontakt veterinæren din hvis du merker noen av disse tegnene. Veterinæren din vil behandle puggen din med en bronkodilatator og antiallergimedisiner, behandlinger som også brukes til mennesker.

Kennelhoste

Kennelhoste er en smittsom sykdom som mops kan få fra andre hunder. Som navnet antyder, er boarding kenneler, stell salonger og steder hvor hunder henger ut i grupper ofte kilder til infeksjonen. Typiske tegn er en høyt, tutende hoste hvis mopsens stemmebånd er hovne, eller en tørr, hackende hoste. Andre symptomer er feber, utslipp av nese og øyne og pusteproblemer.

Mops er utsatt for øvre luftveissykdommer som dette, så forebygging og behandling er viktig. Vaksinasjon er den viktigste formen for forebygging. Behandlingen består vanligvis av hosteundertrykkende midler eller slimløsende midler, men hvis tilstanden vedvarer, foreskriver veterinæren vanligvis antibiotika.

Fordi kennelhoste er så smittsom, er det viktig å søke veterinærens diagnose så snart som mulig, spesielt hvis du har andre hunder, eller hvis mopsene dine sosialt samværer med naboens hunder.

Hjertesykdom

I følge ASPCA "Complete Dog Care Manual" kan en vedvarende hoste om natten være et tegn på dårlig hjertefunksjon. Væske bygger seg opp i lungene over tid, og hunden din hoster eller knebler i mislykkede forsøk på å få opp væsken. Dette er mest merkbart etter trening. Hosten øker hvis tilstanden ikke blir diagnostisert.

Hvis veterinæren din diagnostiserer hoste relatert til en hjertesykdom, vil han foreskrive medisiner for å forbedre mopsens hjertefunksjon.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Learn English by BK Reddy at IMPACT 2016 (Juni 2024).

uci-kharkiv-org