Raskeste kattunge loppemedisin

Pin
Send
Share
Send

Lopper er en irriterende parasitt som gjør at kjæledyrene våre klør ubehagelig. Spesielt hos unge kattunger kan lopper forårsake anemi, så å handle raskt for å kvitte seg med lopper kan redde furballens liv.

Loppekam

Den tryggeste måten å kvitte seg med lopper fra kattungen din er å bruke en loppekam. Loppekam vil fjerne en stor andel av loppene, spesielt de større voksne loppene. Lopper kan hoppe raskt fra kammen, så ha en liten bolle eller et glass vann med oppvaskmiddel klar. Etter at du har kjørt kammen gjennom kattungen din, dypp den i såpevannet for å drepe loppene. Sørg for å tørke av kammen før du kammer kattungen din igjen, så hun ikke blir dekket av såpevann.

24-timers intern loppebombe

Hvis kattungen din er minst 2 kilo og 4 uker gammel, kan du bruke Capstar, som er som en 24-timers intern loppebombe. Capstar er en oral medisinering og er tilgjengelig for kjæledyr under 25 pund eller over 25 pund. Medisinen i Capstar er nitenpyram, som begynner å drepe loppene på kattungen din så raskt som 30 minutter etter dosering. Capstar forblir bare i kattungens kropp i 24 timer, så det er ikke et godt valg for langvarig loppekontroll. Men det er trygt å bruke oftere enn de fleste andre loppemedisiner, og er et godt valg hvis kattungen din har et alvorlig loppeproblem. Sørg for å følge både alders- og vektretningslinjene nøye, da noen bivirkninger er rapportert hos kattunger yngre enn 4 uker eller under 2 pund.

Diatoméjord for loppe- og ormekontroll

Et av de tryggeste produktene for loppekontroll for kattunger er kiselgur. Dette fine pulveret er laget av fossiliserte alger og dreper lopper ved å dehydrere dem gjennom eksoskelettet. De fleste lopper dør innen 24 timer. Diatoméjord kan brukes direkte på kattungen din, så vel som i hjemmet og hagen din. Som en ekstra bonus er kiselgur ikke bare trygt hvis kattungen din spiser den, men den fungerer også som en naturlig ormekur. Hvis du velger kiselgur, må du bare bruke matvaregraden og ikke den typen som brukes i bassengfiltre, noe som ikke er trygt for kjæledyr.

Loppekontrollmedisiner

Det er flere langsiktige alternativer for medisiner for loppekontroll, avhengig av kattungens alder. Advantage, Frontline og Revolution er alle aktuelle loppemedisiner som kan brukes i kattunger så tidlig som 6 uker, avhengig av produsentens retningslinjer. Alle tre medisinene dreper voksne lopper, larver og egg. Programmet er en oral medisin som ikke dreper voksne lopper, men hindrer egg og larver i å utvikle seg. Den kan brukes på kattunger som er 6 uker gamle og fungerer godt sammen med Capstar for å bekjempe lopper.

Loppebad

Loppebad kan være et alternativ for å kvitte seg med kattungens lopper, men bør ikke brukes som en første angrepslinje. Kattunger, spesielt veldig unge kattunger, har ikke mye kroppsfett og kan raskt utvikle hypotermi etter et bad. I alvorlige tilfeller kan tap av kroppstemperatur være livstruende. Hvis du velger å gi kattungen et loppebad, bruk en naturlig loppesjampo i stedet for en sjampo med tunge plantevernmidler. Du kan også bruke Dawn oppvaskmiddel for å drepe loppene. Sørg for å vaske all sjampoen av kattungen din etter badet, og ha en plan om å holde henne varm i flere timer til hun er helt tørr.

Loppekontrollprodukter å unngå

Noen aktuelle loppeprodukter, spesielt de som er tilgjengelige i dagligvarebutikker eller store dyrebutikker, kan være farlige for katter. Ifølge veterinær Jill Richardson fra ASPCA Animal Poison Control Center, utgjør loppeprodukter som bruker permetrin alvorlige helserisiko for katter, forårsaker skjelvinger, kramper og til og med død. Forskning gjort av Natural Resources Defense Council har vist at plantevernmidlene i loppekrage også er farlige for både katter og mennesker, og bør unngås. Selv om disse produktene dreper loppene, er bivirkningene for farlige.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Så väljer du rätt kattras - Nyhetsmorgon TV4 (Kan 2024).

uci-kharkiv-org