Greyhound-anestesi

Pin
Send
Share
Send

Jeg tigré © bilde av Thierry Planche fra Fotolia.com

Anestesi for vinthunder er ulik anestesi for andre raser. "Greyhounds og anestesi er en potensielt dødelig blanding," sier Greyhound Pets of America. Hvis vinthunden din krever anestesi, må du på forhånd kontrollere at veterinæren din bare bruker hunde-sikre bedøvelsesmidler.

Bedøvelsesmidler å unngå

Anestesimidler i tiobarbituatfamilien kan ikke brukes til vinthundanestesi, da de er usikre. Thiobarbituater inkluderer medisiner som Biotal, Surital og Pentothal. Greyhounds behandler disse veldig annerledes enn andre hunder; legemidlene blir værende i hundenes kropp i lang tid etter operasjonen, og Greyhound Pets of America sier derfor at disse stoffene aldri skal brukes til vinthundanestesi.

Greyhound-Safe anesthetics

Dr Suzanne Stack, DVM, anbefaler følgende narkosikre anestetika: En kombinasjon av acepromazin / atropin er trygg å bruke som en beroligende middel for narkotika, med en anbefalt maksimal dose på 1 mg acepromazin. Sikre bedøvelsesmuligheter for induksjonsfasen inkluderer Telazol, propofol og en kombinasjon av diazepam (bedre kjent som Valium) og ketamin. For å opprettholde bedøvelsen under operasjonen er isofluran eller sevofluran et trygt valg. For kortere prosedyrer kan Rompun og dets reverser Yobine, eller Domitor og dets reverser Antisedan, brukes.

Forholdsregler før anestesi

Blodprøver bør gjøres før anestesi for å sikre at vinthunden er sunn nok til å gjennomgå anestesi og kirurgisk inngrep. Enhver vinthund, uavhengig av alder, bør ha en blodplatevaluering før de blir bedøvet. Videre trenger vinhunder mellom 7 og 10 år et delvis kjemipanel, og vinhunder eldre enn 10 år må ha et fullblods-kjemipanel før de gjennomgår anestesi.

Forholdsregler under anestesi

Fordi vinhunder er utsatt for hypotermi mens de er i narkose, bør de plasseres på en trygg varmekilde mens de gjennomgår en prosedyre som de er bedøvd for. For kirurgiske prosedyrer som krever at en vinthund skal være i narkose i 45 minutter eller mer, skal IV-væsker administreres under operasjonen, ifølge Greyhound Pets of America.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Greyhound Couch Time Lapse (Juli 2024).

uci-kharkiv-org