Grooming Ideas for Siberian Huskies

Pin
Send
Share
Send

Den rene tanken på å stelle en sibirsk husky er nok til å få mange hundelskere til å løpe den andre veien. Det er imidlertid ikke så ille å stelle en husky som du kanskje tror.

Børsting

Siberian husky trenger å børstes, men ikke så ofte som du kanskje tror. Husky må børstes ut ukentlig. I løpet av peak shedding ganger, vår og høst, vil du kanskje børste hunden fem eller seks ganger i uken for å forhindre matter og redde vakuumet fra å eksplodere. Bruk en penselbørste og sørg for at du kommer helt ned til huden.

Barbering

Ikke barber din sibiriske husky med mindre det er helt medisinsk nødvendig å gjøre det. Å barbere en husky gjør ikke hunden kjøligere. Faktisk er en barbert husky mer utsatt for heteslag. Dobbeltstrøk av en sibirsk husky er designet av naturen for å regulere hundens temperatur, så barbering av pelsen eliminerer hundens naturlige forsvar. Videre er en huskys hud ikke utstyrt for å takle soleksponering, og hunden din kan muligens ende opp med hudkreft.

Fjerne matter

Matter skjer. Det finnes løsrivende produkter på markedet spesielt rettet mot behandling av pelsmatter. Produktene er i utgangspunktet balsam som hjelper til med å løsne matten ved å smøre pelsen. Prøv å jobbe matten i mindre biter med fingrene og plukke den litt etter litt med en metallkam. Hvis du ikke kan trene matten, ta hunden din til en profesjonell groomer. Matter kan forårsake hundesmerter og føre til hudirritasjon, slik at de ikke kan ignoreres. Trimmeren din må kanskje kutte ut matten.

Bad

En annen forskjell mellom sibiriske huskier og mange av deres andre dobbeltbelagte hunder er badefrekvensen. Til tross for den overveldende mengden pels og kjærligheten til å grave, trenger ikke huskiene å bli badet ofte. Med mindre hunden din har kommet i et skittent, stinkende eller klissete rot, trenger du bare å bade din sibiriske husky en gang hver fjerde måned. Rasen foretrekker en ren pels og vil stelle seg omtrent som katter.

Annen pleie

I tillegg til å stelle hundens pels, må du også stelle ørene, tennene og neglene hennes. Negler bør trimmes en gang i måneden, med mindre hunden din har slitt dem selv. En sibirisk huskys tenner bør børstes to eller tre ganger i uken med en doggy tannkrem og fingerbørste. Du bør også sjekke hundens ører for smuss og rengjøre dem med en fuktig bomullsdott en gang i måneden.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: BRUSHING MY HUSKY!! (Kan 2024).

uci-kharkiv-org