Veksten av en guppy

Pin
Send
Share
Send

Jeg fisker bilde av Henryk Olszewski fra Fotolia.com

Guppies er morsomme, livlige småfisk som føder levende babyer omtrent en gang i måneden. Fra det øyeblikket de er født, kan de ta vare på seg selv, men hvis du vil at de alle skal overleve og vokse raskt, kan du gi dem litt hjelp.

Størrelse

Guppy babyer er fullformet når de blir født, men er ganske små, med en gjennomsnittlig størrelse på ca. 0,25 tommer. Annen fisk i tanken, inkludert foreldrene deres, ser babyene som mat og vil spise dem hvis de kan fange dem - så du holder babyene i en tank alene til de er minst en tomme lange. De vil vokse til full størrelse om seks måneder, som er 1,5 inches lang for menn, og 2,5 inches for kvinner, uten å telle halen.

Temperatur

Temperatur kan ha en betydelig innvirkning på hvor raskt de guppy babyene dine vokser. Babyer som holdes i en varm tank, omtrent 80 grader, vil vokse mye raskere enn de som holdes i en tank der temperaturen svever på midten av 70-tallet. Dette er fordi det varmere vannet gir et løft for guppy metabolisme; alt får fart, inkludert utviklingen. Hvis du lar dem være i 80 graders vann som voksne, vil de imidlertid fortsette å ha akselerert metabolisme og vil vanligvis dø raskere enn om de ble holdt i vann noen få grader kjøligere.

Mat

Et godt kosthold hjelper guppies til å utvikle seg så raskt som mulig. Disse fiskene er altetende, så de trenger både animalsk og vegetabilsk materiale. Gi dem mat fire til åtte ganger om dagen, og kutt ned til en eller to ganger om dagen når de modnes. Baby saltlake reker er enkle å klekke hjemme og gjør en utmerket mat for unge guppies. Annen god mat er mikroorm, blodorm, spinat og alger. Smuldre kommersielle guppy flak for dem når fisken er liten, og fortsett å bruke disse som en del av deres daglige kosthold for å sikre at guppene dine får den variasjonen de trenger.

Vann

Vannkvaliteten har mye å gjøre med hvor godt og hvor raskt babyen din utvikler seg. Fiskeavfall skaper nitrater, og når nitrater bygger seg opp (indikerer for mye fisk i rommet), reduseres guppienes vekst. For å holde babyene i vekst, bytt ut omtrent en tredjedel av vannet hver uke. Dette fjerner nitratene og gir et løft for guppy vekst. Hvis du er ambisiøs, kan du erstatte omtrent 10 prosent av vannet hver dag, slik noen oppdrettere gjør, men guppiene dine vil gjøre det bra med ukentlige endringer.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: AQUARIUM FILTER GUIDE - PLANTED TANK FILTRATION (Kan 2024).

uci-kharkiv-org