Hvordan vite at guppy fisk er sunn

Pin
Send
Share
Send

i Fiskebilde av Alhazm Salemi fra Fotolia.com

Å pleie en blomstrende skole med guppy fisk er en fin måte å bringe levende farger til tanken din. Hvis guppiene dine ikke er sunne, viser de imidlertid ikke den beste fargen, og de kan spre sykdom til den andre fisken din. Å vite hvilke tegn du skal se etter, vil hjelpe deg med å avgjøre om din guppy fisk er sunn.

Trinn 1

Test vannkjemien i tanken din ved hjelp av et akvariumvannprøvesett. Resultatene av testen vil fortelle deg om det er et problem med kjemien i tanken din. Hvis det er, vil du få en bedre ide om årsaken til unormal oppførsel guppy fisk viser.

Steg 2

Gi guppy fisken din små mengder mat to ganger om dagen - bare så mye som de vil konsumere i løpet av tre til fem minutter. Sunne guppies vil ivrig akseptere en rekke matvarer, piler til overflaten av tanken for å spise.

Trinn 3

Vær oppmerksom på guppiene dine for unormal oppførsel som vanskeligheter med å svømme eller lulle i bunnen av tanken. Dette kan være symptomer på sykdom eller kan peke på et problem med vannkvaliteten i tanken din.

Trinn 4

Se på guppiene dine mens de puster for å få en følelse av deres normale pustefrekvens. Hvis du på et eller annet tidspunkt oppdager en guppy fisk som gisper etter pusten eller puster i unormalt høy hastighet, kan den være syk. Røde, betente gjeller kan også være et tegn på dårlig helse.

Trinn 5

Undersøk anatomien til din guppy fisk for å se etter vekst og anomalier. Sunn guppies skal ha glatte skalaer uten støt eller fremspring, og finnene deres skal være hele. Cyster, sår og revne finner er vanlige symptomer på sykdom i ferskvannsfisk som guppies.

Trinn 6

Sammenlign fargen på din guppy fisk med den andre fisken i tanken din. Sunn mannlig guppies bør være noen av de mest fargede fiskene i tanken; kvinnelige guppies, selv om de vanligvis er mer trekkfargede, bør ha jevn farge. Usunne guppies kan være kjedelige i fargen, og de kan vise mørke eller misfargede flekker av skalaer.

Trinn 7

Vær oppmerksom på tilstanden og bevegelsen av finnene på guppy fisken din for å se etter tegn på dårlig helse. Hvis finnene til din guppy fisk er i god stand, blir de ikke festet til fiskens sider, de vil være klare i stedet for overskyet, og de vil ikke vise hvite flekker eller vekster.

Trinn 8

Sjekk inn din guppy fisk flere ganger i løpet av dagen for å måle deres oppførsel. Hvis de bruker mye tid på å gjemme seg i stedet for å svømme i det fri, kan de være stressede eller syke.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Top 10 Most Beautiful Guppy Fish Collection Chapter #1 (September 2024).

uci-kharkiv-org