Hvordan håndtere fryktaggresjon hos hunder

Pin
Send
Share
Send

jeg hundebilde av Peter Toth fra Fotolia.com

Hvis hunden din er frykt aggressiv, er det viktig å prøve å lære årsaken til atferden og forplikte seg til å jobbe gjennom de nødvendige trinnene for å endre den. Håndtering av fryktaggresjon hos hunder bør omfatte en medisinsk evaluering, treningsprogram og konsultasjon med en trener eller atferdsmann.

Årsaker

Noen hunder har en naturlig tendens til frykt. Hvis en hund ikke sosialiseres til en bestemt situasjon i ung alder, kan han utvikle fryktede tendenser når han er utsatt. For eksempel kan en hund som er oppvokst av en kvinne og som har liten eksponering for menn, alltid reagere med frykt når han møter en ny mann. For andre hunder kan frykt for en situasjon være etablert av en dårlig opplevelse. For eksempel kan en hund bli sparket av en kvinne som bruker solbriller og utvikle frykt for enhver kvinne som bruker briller. Aggresjon spiller inn når hunden føler at han ikke kan flykte fra situasjonen.

Medisinsk evaluering

Det er medisinske tilstander som kan føre til at en hund viser frykt for aggressiv oppførsel. Noen hormonelle forhold kan føre til at angsten øker. Smerter kan øke tendensene til frykt. Når du prøver å endre uønsket atferd hos en hund, bør det første trinnet være en medisinsk evaluering for å avgjøre om det er noen underliggende forhold som kan skyldes. Hvis hunden din er uendret, bør du også planlegge en avtale for sterilisering / kastrering. Spay / neuter er bevist å redusere aggresjon hos hunder og kan også bidra til å senke hundens angstnivåer.

Din oppførsel

Din oppførsel kan i stor grad påvirke hundens oppførsel. Ikke tving hunden din i situasjoner der du vet at han vil være redd. Hvis du introduserer hunden din til et nytt sted eller en ny person, er det viktig at du er avslappet. Snakk med hunden din i en morsom, betryggende tone. Gi ham en godbit. Sørg for at du formidler til ham at du ikke er bekymret, og at han ikke har noen grunn til å være redd. Hvis hunden din begynner å vise atferd som indikerer at han blir redd, "beskytt" hunden din mot situasjonen som gjør ham nervøs. Dette kan bety at du går mellom ham og en sykkel eller går bort fra en fremmed.

Ernæring og trening

Hvis hunden din ikke får nok trening og mental stimulering, kan dette føre til økt angst. Mens du arbeider gjennom fryktaggresjon, må du sørge for at hunden din får mye trening. Tenk på lydighetstrening. Lydighetstrening vil gi hunden din mental stimulering og vil være nyttig i programmer for å hjelpe hunden din med å overvinne frykt. Det er også viktig å se på hundens diett. Rådfør deg med veterinæren din om det beste kostholdet for hunden din.

Opplæring

Opplæring for å takle fryktaggresjon hos hunder bør kontaktes med en sertifisert trener eller atferdsmann. Treningen begynner vanligvis med hunden på avstand fra situasjonen, dyret eller personen som får ham til å oppføre seg med frykt. Hunden får godbiter og ros så lenge han forblir rolig. Treningen fortsetter med at situasjonen beveger seg nærmere til hunden er i stand til å forbli rolig og avslappet i situasjonen som tidligere fikk ham til å reagere med aggresjon.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: #Dway. Bea lærer hunden sin agility. Dplay Norge (Kan 2024).

uci-kharkiv-org